• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yenilikçi Fikirler Topluluğu dikkatimi çekti
05 Nisan 2011 Salı 16:21

'Yenilikçi Fikirler Topluluğu dikkatimi çekti'

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Yenilikçi Fikirler Topluluğu tarafından Ulusal İnovasyon Zirvesi programı gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Yenilikçi Fikirler Topluluğu tarafından Ulusal İnovasyon Zirvesi programı gerçekleştirildi.
 
Ulusal İnovasyon Zirvesi’nin açılış programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Aydın Nezih Doğan, MÜSİAD Konya  Şube Başkanı Aslan Korkmaz, KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Şefik Bilir, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
 
Açılış konuşmalarından önce’ Yetenek Sizsiniz’ adlı yarışma programının finalistlerinden Veysel Çelikdemir 'Kum Saati' adlı gösterisini sundu. Çelikdemir, öğrencilerden büyük ilgi gördü.Yenilikçi Fikirler Topluluğu Başkanı Ali Bican Türk, sosyal alanda marka olma yolunda ilerlediklerini kaydederek, üniversiteye faydalı olacak çalışmaları daha hızlı ve kararlı bir şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti.
 
KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu, inovasyonun kelime anlamının katma değer fikirlerin geliştirilmesi ve fikirlerin hayatın içine sunulması demek olduğunu belirtirken, inovasyonun tarihin seyrini değiştirmek, yenileşme, markalaşma ve kurumsallaşma gibi değişik anlamlara geldiğinin de  altını çizdi.
 
MÜSİAD Konya  Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya'da 5 milyar dolarlık ihracat hedefine 2023 yılında ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. Başkan Korkmaz, salondaki öğrencilere seslenerek, üniversitenin ve iş imkanının kolay olmadığını ve asıl işin üniversiteyi kazandıktan sonra başladığını dile getirerek, öğrencilerden sosyal ortamlara katılmalarını ve kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
 
Vali Aydın Nezih Doğan, geleceğe dair umutlarının yetenekli gençleri gördükçe arttığını belirterek, ''Kendi jenerasyonumda bekleyip de bulamadığımı gençlerde görmek beni heyecanlandırıyor. Günlük hayatın her noktasında inovasyon oluşturmamız gerekir. Günümüzde daha çok proje, rekabet ve yenilikten bahsediliyor. Bunlar yoksa bu yüzyılda yerinizde yok. Ülkemize, Konya'mıza ve üniversitemize ışık tutan gençleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum'' dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal ve kültürel hayata öğrencilerin önem vermesi gerektiğinin altını çizerken, sosyal ve kültürel hayatın toplum içerisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Başkan Akyürek, öğrencilere seslenerek, öğrencilerin günümüz dünyasında günün üçte birini mesleği ve işi için, üçte birini günlük istirahatı için, üçte birini de sosyal faaliyetlere ayırmasının kendileri açısından bir artı olduğunu kaydetti. Yenilikçi Fikirler Topluluğu’nun kurulum aşamasından beri kendisinin dikkatini çektiğini ve topluluğun gerçekten kendisini yenilediğini söyledi.Programdan sonra kokteyl verildi.
 
 
 
 
 
Haberkonya.com
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA