• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeniden yapılanıyorlar
22 Ekim 2013 Salı 09:46

Yeniden yapılanıyorlar

Terör örgütü PKK'nın çekilmeyi durdurduktan sonra Hakkâri ile Şırnak'ta uygulamaya koyduğu plan deşifre oldu.

Güvenlik birimleri, terör örgütü PKK'nın silah bırakması için yoğun bir çalışma ortaya koyuyor. Buna karşın örgüt ise süreci sabote etmek için farklı stratejileri devreye sokuyor. PKK'nın çözüm sürecindeki bu adımları güvenlik birimleri tarafından rapor edilerek ilgili birimlerle paylaşılıyor.
İstihbarat raporlarında, örgütün kırsalda bulunan yüzlerce militanını ikişerli ve üçerli gruplar halinde şehir merkezlerine indirdiğine ve yapılanmasını buralardan sürdürdüğüne dikkat çekildi.

SİLAHLAR STOKLANIYOR
Bugün'ün haberine göre, PKK'nın silahlı kanadı olarak bilinen Öz Savunma Birlikleri'nin de şehir merkezlerinde hareket eder hale geldiği ve özellikle Hakkâri ve Şırnak bölgesinde yığınaklar oluşturduğu ve bu bölgede tekrar kurtarılmış alan oluşturmak için çalışmalar yürüttüğünün altı çizildi.
PKK'nın, elindeki silahları sadece üst düzey örgüt liderlerinin bildiği belirli merkezlere gömdüğü bu noktalarda da çok sayıda silahın ve patlayıcı maddenin bulunduğu kaydediliyor.

KİTAPLARLA TALİMAT
Örgütün cezaevindeki PKK'lılara talimatlarını okumak için talep edilen kitaplar içerisinde yolladıklarıyla ilgili önemli bilgiler raporda yer aldı. Talep edilen kitaplar örgütsel yayınlar olduğu için cezaevine sokulması yasak. Ancak kitapların ilk ve son 15 sayfalık bölümlerinin değiştirilip içeri sokulduğu bildirildi.
Cezaevi yönetimlerinin kitapların kapaklarını ve ilk sayfalarını kabaca kontrol ettikleri, kitabın içeriğini detaylı bir şekilde incelemedikleri aktarıldı. Örgütün bu şekilde cezaevindeki PKK'lılara talimatlarını söz konusu kitaplar içerisinde yolladıkları belirtildi. Cezaevindeki PKK'lıların eğitimlerinin de bu şekilde devam ettiğine dikkat çekildi.

3 bin PKK'lı PYD'de eğitim aldı
Raporda, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'de tecrübe kazanan 3 bin PKK'lının, şehirlerde kaos çıkarmak için Türkiye'ye dönebileceği ifade edildi. PKK'lıların Suriye'deki şehir çatışmalarında tecrübe kazandıkları  vurgulandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA