• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeniden gözden geçirilmeli
23 Temmuz 2012 Pazartesi 12:29

'Yeniden gözden geçirilmeli'

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Yeni Borçlar Kanununda yer alan ticari kredi almak için eşlerden kefalete rıza verilmesi maddesinin, ticaret hayatını zora sokacak maddelerden...
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Yeni Borçlar Kanunu’nda yer alan ticari kredi almak için eşlerden kefalete rıza verilmesi maddesinin, ticaret hayatını zora sokacak maddelerden biri olduğunu söyleyerek maddenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Türk Borçlar Kanunu’nun, mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça eşlerden birinin, örneğin bir banka kredisine kefil olacağı zaman, diğerinin yazılı rızasını alması gerektiği konusunda hükmü olan 584’üncü maddesinin ticaret hayatında sıkıntılara yol açacağını söyledi.
Başkan Öztürk şöyle konuştu:
“1 Temmuz’da yürürlüğe giren Yeni Borçlar Kanunu'nun 584'üncü maddesine göre eşlerden birisinin başkasına kefil olabilmesi için diğerinin yazılı izin şartı aranıyor. Bu durum özellikle çok ortaklı şirketlerde büyük sorunlara yol açabilir. Çok ortaklı şirketlerde ortağın biri kredi almak istediğinde diğer ortaklarında kefaletini istemektedir. Bu maddeye göre kefalet istenen ortak da eşinden yazılı izin almak zorunda kalacak. Şirketlerin büyük oranda aile şirketi olduğu ülkemizde bu madde daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Eşten yazılı rıza alınması zaman kaybına da yol açacaktır. Bugünün şartlarında ticaretle ilgilenmeyen bir eşin kefalete ortak olması kolay olmamaktadır. Bu madde aile içinde sıkıntılara yol açabileceği gibi boşanmalara da yol açabilir. Bu açıdan maddenin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA