• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni üstgeçitin yapımına başlandı
14 Ekim 2010 Perşembe 12:09

Yeni üstgeçitin yapımına başlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Vatan Caddesi üzerinde yapımına başlanan yaya üst geçidi Kültürpark ile iş merkezlerini birbirine bağlayacak. 155 metre uzunluğunda yapılacak yaya geçidi 1 milyon 200 bin TL'ye mal olacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi, yayaların güvenliği için başta okullar olmak üzere şehrin farklı noktalarına yaya üst geçitleri yapmaya devam ediyor.

Bugüne kadar 11 yaya üst geçidini hizmete açan Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü önüne yapılan 12.nci yaya üst geçidi tamamlanmak üzere. Ayrıca, Bosna Hersek Tramvay Durağı önü, İstanbul Yolu üzeri Teknik Lise önü ve Ankara Yolu Aykent Ayakkabıcılar Sanayi önünde devam eden yaya üst geçidi inşaatlarına bir yenisi daha eklendi.

KÜLTÜRPARK İLE İŞ MERKEZLERİ BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi önüne yapımına başlanan yaya üst geçidi, Kültürpark ile iş merkezlerini birbirine bağlayan önemli bir yaya geçidi olacak.

Betonarme, prefabrik karkas sistemden oluşacak yaya üst geçidinde yayaların geçişi rampalar ve merdivenlerle sağlanırken; köprünün uzunluğu 155 metre olacak. Bölgede köprüye uygun olarak çevre düzenlemesini de gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılı başında tamamlanacak yaya üst geçidine yaklaşık 1 milyon 200 bin TL harcayacak. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA