Yeni Türkiye'den dönüş yok!

Anayasa değişikliğiyle ilgili Meclis'teki görüşmelerde muhalefetin sürece ilişkin olumsuz tavırlarını Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Genç'e sorduk. Ortak görüş: "Muhalefet şov peşinde ancak yeni Türkiye'den dönüş yok!"
Yeni Türkiye'den dönüş yok!

Türkiye’nin son dönemde yeni bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini hatırlatan Hüsnüye Erdoğan, muhalefetin bu sürece destek vermek yerine şov peşinde olduğunu söyledi. AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de muhalefetin yeni sisteme karşı olmasını “Zaten onlar iyi olan her şeye karşıdır.” sözleriyle özetledi.

husnuye-erdogan-001.jpg

Muhalefetin meclisi çalıştırmama gibi bir geleneği olduğunu bu geleneğin anayasa değiştirme sürecinde de yaşandığını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, “Uzun süreler durup önerileriyle uğraşıyoruz. Müzakere ediyoruz. CHP ve HDP grup önerileri veriyor. Gündeme geçmeden onların tartışmalarını yapıyoruz. Yaptıkları stratejilerle enerjimizi tüketmiyor, direniyoruz.  Bu her zaman böyle, bunu yapmaya devam ediyor muhalefet maalesef. Yani ülkenin geleceğine katkıda bulunmak değil de bu tür mevzuları farklı şekilde kullanıyorlar. “Biz milletimizin sağduyulu olduğuna ve sağduyulu davranacağına inanıyoruz” diyen Erdoğan, “Milletimize bu konu referandum olarak geldiği zaman halkımız gerekeni yapacaktır. Zaten sonuçta onların dediği olacak. Biz burada oylamaları 330 değil 367 ile bile geçirsek biz milletimize gideceğiz milletimize soracağız sizin fikriniz nedir diyeceğiz. Onlar bize ne derse biz öpüp başımıza koyacağız. Ama biz milletimizin şu ana kadar bizi mahcup ettiğini görmedik inşallah bundan sonrada görmeyeceğiz” diye konuştu.

meclis-003.jpg

BİZ REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPMIYORUZ

Muhalefetin ısrarla “Siz rejim değişikliği yapıyorsunuz. Biz bunu size yaptırmayız” dediğinin altını çizen Erdoğan, “Biz de onlara diyoruz ki; Biz rejim değişikliği yapmıyoruz, biz hükümet sistemi değişikliği yapıyoruz diyoruz. Yani çok basit bir ifadeyle sayın Başbakanımızı alıyoruz yürütmeyi direkt sayın Cumhurbaşkanımıza bağlıyoruz. Başka bir şey yok. Ortada gürültü koparacak, rejim değişikliği yaptığımızı iddia edecek bir durum yok. Bir de şu ana kadar sayın Cumhurbaşkanımızın anayasal yetkileri kullanmasına rağmen, sadece vatan hainliğinden yargılanabilir olması var. Ama bununla birlikte sayın cumhurbaşkanımız seçildiği millet tarafından da sorumlu bir hale gelmiş olacak. Yürütmeyi de sorgulayacak. Yani bu o onların tabiriyle rejim değişikliği ile adlandırabilecek bir şey değildir” dedi.

mehmet-genc---kopya.jpg

ONLAR ŞOV DERDİNDE BİZ MİLLETİMİZİN DERDİNDEYİZ

Kurtuluş Savaşı’nda Anayasa yapıldığını belirten Erdoğan, “Bizim de şu anda içimizde ve dışımızda hainler var ama o zamanda düşman kapıya kadar dayanmış vaziyette ve bütün ülke savaş halindeydi. Millet iradesiyle gelmiş milletvekillerine anayasa değiştirmeyin demek kadar saçma bir şey olamaz. O zaman muhalefet irademize ipotek koymuş oluyor. Oylama açıktır, kapalıdır tartışması yapılıyor. Oy kullanırken ‘açık oy kullanmayın’ gibi hadleri olmayan ifadeler kullanıyorlar. İşi bu kadar abarttılar. Bunların hepsi tiyatrodan ibarettir. Onlar şov derdinde ama biz milletimizin derdindeyiz. Muhalefetin bu konuda olumlu katkılarını bekliyoruz. Katkı sunduklarını zaman daha iyi olacak.  Bu sistemle birlikte Türkiye çok daha iyi yerlere gelecek.” diye konuştu.

CHP İLE HDP PASLAŞIYOR

CHP ile HDP’nin mecliste de paslaştıklarını ifade eden Hüsnüye Erdoğan, “Şu anda CHP’nin ve HDP’nin grup önerileri var. Birbirlerine sataşmaların bile bir hesabı var. Geç geç saatlere kadar çalışılmasının sorumluları da kendileridir. İşimize genel kurul açıldığında başlasak vakti daha verimli kullanmış oluruz. Tabiki muhalefet meclis kürsüsünden görüşlerini aktarsın ama muhalefetin de olumlu katkılarda bulunmasını arzu ediyoruz. Kanun görüşürken de anayasa değişikliği yaparken de bu böyledir” dedi.

kemal-kilicdaroglu-(19).jpg

“CHP İYİ OLAN HER ŞEYE KARŞIDIR”

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesinin 338 oyla kabul edilmesiyle birlikte Türkiye için yeni bir dönemin başladığını söyleyen AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, “Ana muhalefetin tüm provokasyonuna rağmen anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesi, 338 oyla kabul edildi. Son 14 yıla baktığımızda AK Parti’nin yaptığı hiçbir işe ana muhalefet partisi olan CHP evet dememiştir.  Köprü yapıyorsunuz niye yaptınız diyorlar, yol yapıyorsunuz niye yapıyorsunuz diyorlar, metro yapıyorsunuz niye yaptınız diyorlar, hava limanı yapıyorsunuz ne gerek var diyorlar. Her şeye karşılar. CHP eşittir yapılan hizmetlere yatırımlara karşı çıkmaktır. CHP böyle gittiği sürece daha da eriyecektir. Seçmenlerinden de tepkiler aldıklarını görüyoruz.  Anayasa değişikliği ile birlikte bu maddelerin neler getirip neler götüreceğini halkımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın da bilinçli olması lazım. Çünkü şer güçler ülkemizin ilerlemesini ve gelişmesini istemediğinden önümüze engeller koyuyorlar.  Biz anayasa değişikliği ile halkın faydasına bir sistem getirmek için çalışıyoruz. Tek kişinin elinde gücün toplanacağı değil bilakis meclisin daha etkin, halkın daha çok işin içinde olacağı bir anayasa yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

secim--(4).jpg

“HALKIMIZ EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”

Yeni sistemle Türkiye’nin hedeflerine daha kolay bir şekilde ulaşabileceğinin altını çizen Genç, “Bundan sonraki süreçte anayasa maddelerinin teker teker görüşülmesi süreci başlamış oldu. Yeni sistem tüm yönleriyle halkın faydasına olan bir sistemdir. Bu sistemle kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolardan 13-14 bin dolarlara çıkacaktır. Bürokrasi azalacak, ülke yönetimindeki çift başlılık sona erecektir.  Bazıları Başbakanlık kalkacak diyor ancak burada önemli olan başbakanlığın kalkması değil, ülkemizin menfaatleridir. Bu değişiklikler tamamen ülkemizin daha müreffeh bir seviyeye ulaşabilmesi içindir. Buna rejim değişikliği falan diyenler var ancak bu kesinlikle bir rejim değişikliği değil bir sistem değişikliğidir. Buradaki değişiklik bir hükümet sistemi değişikliğidir. Yeni sistem ülkemiz üzerindeki bürokrasiyi ve hantal yapıyı ortadan kaldıracaktır. Bu sistemle ülkemizin önüne koyulan 2023,2053 ve 2071 hedeflerine daha kolay, bağımsız bir şekilde, milli bir meclisle ve milli bir başkanla ulaşılacaktır. Ülkemiz inşallah bu hedeflerini kendi savunma sanayisini kurmuş, kişi başına milli gelirini arttırmış, dışa bağımlılığı olmayan, dünyada söz sahibi olan bir ülke olarak gerçekleştirecektir. Biz de AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı olarak tüm birimlerimizle referanduma hazırız. Referandumda da en yüksek oyu alacağımıza inanıyoruz. Halkımız bundan önce olduğu gibi bu referandumda da en doğru kararı verecektir.” diye konuştu.  
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ