• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni tramvaylar yolda..
03 Aralık 2009 Perşembe 13:04

Yeni tramvaylar yolda..

Konya Büyükşehir Belediyesi, mevcut tramvayların yenilenmesi için 2010 yılı sonunda ihaleye çıkacak. İhalenin tamamlanmasının ardından..
Konya Büyükşehir Belediyesi, mevcut tramvayların yenilenmesi için 2010 yılı sonunda ihaleye çıkacak. İhalenin tamamlanmasının ardından bir yıl içinde yeni güzergâhlar ve tramvaylar hizmete girecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek atılımlar için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin en büyük 6'ncı şehri olan Konya'da ulaşımda yeni bir dönem başlayacak. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların, özellikle tramvayların yetersiz kaldığı yönündeki şikâyet ve taleplerini göze alarak harekete geçti. Şehir içinde 25 kilometrelik olan tramvay hattı 50 kilometreye çıkartılacak. Alaaddin Tepesi ile Adliye arasına raylı sistem yapmak için proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl ihaleye çıkacak. Bir yıl içinde hem tramvaylar yenilenecek hem de yeni güzergâhlar hizmete girecek.

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir içinde günlük 400 bin kişinin yolculuk ettiğini söyledi. Tramvaylarla her gün yapılan 305 seferle yaklaşık 130 bin kişinin yolculuk ettiğinin altını çizen Akyürek, "25 kilometre olan raylı sistem iki katına çıkacak. Özellikle 2010 yılı sonuna doğru yeni hat ve yeni tramvay ihalesi yapacağız. 2011 yılında da hizmete girmesini planlıyoruz. Hızlı trenin de hizmete girmesiyle Konya'da şehir içi taşımacılık raylı sistemlerle yapılacak. Yine Alaaddin ile yeni adliye binası arasında tramvay seferleri için çalışma yapıyoruz. Burada yeni bir güzergâh belirleyeceğiz. Yeni tramvayların da sefere çıkmasıyla birlikte hizmet kalitesi daha da yükselecek." dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA