• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni stadyumun temeli atıldı
17 Ekim 2012 Çarşamba 14:32

Yeni stadyumun temeli atıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yeni Konya Stadyumu'nun temel atma törenine katıldı.
 Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin geçmişlerindeki görkemin, güzelliğin, bugün ve gelecekte de, çalışan insanlarla hayat bulacağını belirterek, Konya'nın dünya ölçeğinde bir şehir olacağını söyledi. 
Konya'nın son dönem yapılan yatırımlarla tam bir marka şehir olacağını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: 
''Dünya ölçeğinde bir şehir olacaksanız. Şehrin entegre bir şekilde gelişmesi önem taşır. Pazar günü temel atma ve açılış için Konya'daydık. Önce Afşar Barajı'nın temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu, Toros dağlarının suyunun Konya Ovası'yla buluşması için başlatılan projenin önemli bir parçasıydı. Sonra Selçuklu Belediyesi'nin Kelebekler Vadisi'nin temelini attık. O da doğayla şehri buluşturdu. Doğayla buluşmayan, doğayla beraber gelişmeyen şehrin geleceği olamaz. Sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılışını yaptık. Bilgi ile buluşmayan bir şehir de kendini geleceğe hazırlayamaz. İnşallah 4 üniversitesiyle Konyamız, Türkiye'nin değil dünyanın en önemli bilgi üretim merkezlerinden biri olacak. Bu sabah da bir teknik ve endüstri meslek lisesinin açılışını yaptık. Sanayisiyle buluşmayan, sanayisiyle eğitimini bir araya getiremeyen bir şehir de gençleri geleceğe hazırlayamaz. Şimdi de şehri gençlikle bütünüyle birleştiren büyük bir projenin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Yıllardır Konya, hak ettiği stadyumun yapılmasını bekliyordu. Bu konuda son aylarda ciddi bir tempo içinde çalışıldı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' 
Konya'nın bu yatırımlarla marka şehir haline geleceğini ancak Konya'nın tek bir markayla anılmayacağını anlatan Davutoğlu, Konya'nın tarih, kültür, doğa ve sanayi şehri olmasının yanında bir de spor şehri olmasını istediklerini bildirdi. 
-Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç- 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da temelini atacakları Yeni Konya Stadyumu ile Konya'nın, İç Anadolu'nun en büyük spor kenti haline geleceğini dile getirdi. 
Temeli atılan stadyumun Konyalılar adına büyük bir iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti: 
 ''Dünyadaki ekonomik, diplomatik ve politik istikrarsızlıklara rağmen adeta kendi ülkesini bir istikrar dalgası haline getirerek yatırım cennetine dönüştüren ve bütün bu hizmetlerin kaynağında bulunan en büyük destekçimiz ve bu hizmetlerin en büyük motivasyon unsuru olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve saygılarını Konyalılara iletmeyi bir görev olarak değerlendiriyorum. AK Parti Hükümeti adeta yağmur oldu hizmetleriyle proje ve eserleriyle Konya'ya sağanak sağanak yağıyor. Bu bir iftihar vesilesi.'' 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, spor tesislerin yanı sıra Konya'ya çok önemli yatırımları olduğuna dikkati çeken Kılıç, AK Parti hükümetleri döneminde kente bir çok yüksek öğrenci yurdu kazandırdıklarını aktardı. 
-Yağmur gibi hizmetler- 
Açılışını gerçekleştirdikleri 3 yurt inşaatına ilaveten Konya'da 8 ayrı yüksek öğrenim yurdunun inşaatına devam ettiklerini vurgulayan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: 
 ''Bütün bunlar nazarı dikkate alındığında gerçekten Hükümetimizin Konya'daki yüksek öğrenim hayatına verdiği önemi ve desteği görebilmeniz mümkün olacaktır. Spor yatırımları da bütün hızıyla devam ediyor. En başta söylediğim cümle neydi. AK Parti Hükümeti adeta yağmur gibi hizmetleriyle Konya'nın üzerine yağıyor. Verene değil verdirene bak demek lazım. Yapana değil yaptırana bak demek lazım. Getirene değil isteyene bak demek lazım geldiğini düşünüyorum. Konya'da çok şükür dinamik bir yapımız var. Ne zaman nerede ne isteyeceğini bilen bir yapımız var. Ve nihayetinde bu hizmetleri Konyamıza yönelik olarak sürdürüyoruz. Konya'dayız Konya'dan bahsettik ama Diyarbakır'dan Edirne'ye, Samsun'dan Muğla'ya, Antalya'dan Kars'a, Erzurum'a varıncaya kadar Türkiye'nin dört bir yanını benzer hizmetlerle donatmaya gayret ediyoruz. Bir medeniyet geçmişimiz var, tarihimiz var, sağlam bir mazimiz var. Gençlerimizi geçmişin derinlikleriyle buluşturabilmemiz lazım.'' 
Konyalıların 42 bin kişilik stadyumun yapımından, temel atılıncaya kadar önemli mesafeler aldığını gördüklerini anlatan Kılıç, bu durumun AK Parti Hükümetlerinin çalışma sistematiğinin bir göstergesi olduğunu aktardı. 
Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırımlarının da ilavesiyle Konya'nın gerçek anlamda tam manasıyla bir spor kenti olmaya doğru hızla ilerleyeceğini sözlerine ekledi. 
Davutoğlu ve Kılıç, ardından Konya Vali Vekili Hasan Karakaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Kerim Özkul ve protokol üyeleriyle birlikte butona basarak stadyumun temeline ilk harcı attı. 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 bin metrekare alan üzerinde yaptırılacak stadyumun, 42 bin kişi kapasiteli olacağı ve 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.  AA
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA