• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni Rektörden huzur mesajı
09 Aralık 2011 Cuma 11:52

Yeni Rektör'den 'huzur' mesajı

Selçuk Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversitede huzursuzluk olamaması için Mevlana'nın felsefi düşüncelerinden yararlanacağını söyledi.
Selçuk Üniversitesi'nde huzursuzluk olmaması için 'Mevlana'nın felsefi düşüncelerinden yararlanacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü havasını üniversitemize yansıtmayı amaçlıyorum. Mevlana'nın evrensel bakış açısını anlatan 'Hep sevgi, hep gönül alış, hep aşk, hep huzur var burada' sözünden yola çıkarak, üniversitemizde bulunan herkesin kendilerini her türlü endişeden uzak, tam bir huzur ortamı içerisinde hissetmelerini sağlayacağım" dedi.

Selçuk Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversitede huzursuzluk olamaması için Mevlana'nın felsefi düşüncelerinden yararlanacağını söyledi. Huzursuz bir ortamın birçok problemi beraberinde getireceğini söyleyen Prof. Dr. Gökbel, "Mevlana'nın sevgi ve hoşgörü havasını üniversitemize yansıtacağız. Yüzümüzde gülümseme, içimizde sevgi hiç eksik olmayacak. Sevginin gücüyle de üniversitemizi en iyiler arasına taşıyacağız" dedi. Mevlana'nın 'Tapımızda (yolumuzda) riyazat yok; burada hep
lütuf var, bağış var. Hep sevgi, hep gönül alış, hep aşk, hep huzur var burada' sözünü hatırlatan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Bu sözde anlatılan 'huzur ve sevginin' üniversitemizden eksik olmaması için çalışacağım. Aynı kurumda kader birliği yapmış aydın insanların, hangi sebeple olursa olsun, birbirlerinin kalbinde onarılmayacak yaralar açacak söylemlere girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bütün öğretim elemanlarımızın, diğer çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin kendilerini her türlü endişeden uzak, tam bir huzur ortamı içinde hissetmelerini sağlayacağım" diye konuştu.
 
'İLK 500' KAPISINI SEVGİYLE AÇACAK
Prof. Dr. Hakkı Gökbel, dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında Türkiye'den beş üniversitenin olduğunu belirterek, "Hedefimiz; Selçuk Üniversitesi'ni en iyi 500 arasına yerleştirebilmek. İlk 500'ün kapısını içimizdeki sevgi ile açacağız. Sevginin önünde kimse duramaz. Üniversitemizin akademisyen ve öğrenci kalitesi, teknik altyapısı ve maddi imkânları bu hedefi gerçekleştirmeye yeter" ifadesini kullandı....
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA