• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni Patroniçe Boyner
12 Aralık 2009 Cumartesi 08:44

Yeni Patroniçe Boyner

TÜSİAD Başkanlığı'yla ilgili yapılan ankette, genel teamülün Ferit Şahenk ve Ümit Boyner yönünde olduğunu belirtti

Başkanlıkta iki ortak öne çıktı ama...

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi Aynur Bektaş, TÜSİAD Başkanlığı'yla ilgili yapılan ankette, genel teamülün Ferit Şahenk ve Ümit Boyner yönünde olduğunu belirtti. TÜSİAD YİK toplantısının ardından gazetecilerin TÜSİAD başkanlığı seçimlerine ilişkin sorularını cevaplayan Bektaş, anket çalışmalarında Ümit Boyner ile Ferit Şahenk'in ön plana çıktığını söyledi. Bektaş, 'O konuşuluyor şu anda. Ya o, ya o olacak. Öyle konuşuluyor. Bizlere bir anket gönderildi, biz de o ankete oy verdik. Ve bu ankette genel teamül Ferit Bey ile Ümit hanım' dedi. Halen başkanlık görevini yürüten Arzuhan Doğan Yalçındağ ise ekim ayında patronları şok ederek, başkanlığına devam etmeyeceğini açıklamış, Türkiye'nin çok zor bir döneminde bu görevi yaptığını ve 'hakikaten' çok yorulduğunu söylemişti.

 

Şahenk TÜSİAD'a aday değilim dedi

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, TÜSİAD Başkanlığı'na aday olmayacağını açıkladı. TÜSİAD Başkanlığı için kamuoyunda adı geçen Şahenk, konuya açıklık getirdi. Şahenk şunları söyledi: "Ben teşekkür ediyorum herkese sahiden böyle bir bayrak değişiminde benim adımın da geçmesi bana gurur vermiştir. Yalnız gruptaki işlerimizin yoğunluğu ile koşturmama zaman ayırmak gerekiyor. Biz üye olarak da hizmetimizi veririz.”

 

Avrupa Türkiye'yi kaçırırsa hata olur

Federal Almanya Parlamentosu SPD Grup Başkanı, Eski Şansölye Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa'da bulunan Türkiye'nin Avrupa değerlerini ve İslam, Doğu kültür ve görüşlerini yan yana getirmesiyle, insanların barış içinde yaşamasının gerçekleşebileceğini belirterek, 'Avrupa, bu şansı kaçırırsa korkunç tarihi hata yapacaktır' dedi. Frank-Walter Steinmeier, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin dinamik olduğunu kaydederek, 'Türk-Alman ilişkilerinden konuştuğumda, ekonomide her şey gayet iyi gidiyor. Almanlar ve Alman şirketleri Türkiye'de olmaktan çok mutlu ve Türkiye'ye çok bağlı' dedi.

 

Biz AB'ye üye olmadan GB'ye olmuşuz, gerisi boş...

YİK toplantısına katılan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin, AB üyesi olmadan Gümrük Birliği'ne dahil olan ilk ülke olduğunu belirterek, 'Bu durum, aynı zamanda Avrupa'da bazı kesimlerin önerdiği imtiyazlı ortaklık modelinin, 14 yıl önce zaten gerçekleşmiş olduğunun ve bu söylemin yeni bir içeriğinin olmadığının bir teyididir' dedi. Bakan Yazıcı, AB üyeliği için Türkiye'nin son bir yıl içinde de yasal ve idari reform çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, 'Bu çerçevede, Gümrük Birliğine dahil olmamızın ardından, 2000 yılından bu yana, 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nda beş kez değişikliğe gidilmiştir.' Hayati Yazıcı, 'Açılım projesine 'gerek yok', veya 'bunu yapmak isteyenler, şunun aleti oluyor, şununla birlikte hareket ediyor' demek, gerçeklikle bağdaşmıyor' dedi. Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı: 'Siyasette kriz varmış gibi beyanları abartılı buluyorum. Türkiye'de güven var, istikrar var. Halka bakalım... Biz büyük bir ülkeyiz. Ekonomimiz güçlü. Bu ülke hepimizin. Bu sorunları çözme noktasında diyalog kanallarımızın hep açık tutulması lazım. Bu kanalları açık tutalım. Daha çok görüşüp konuşalım. Bu sorunları birlikte çözeceğiz.'

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA