• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni küresel tehdit: Kafatası ısınması!
16 Nisan 2010 Cuma 10:16

Yeni küresel tehdit: Kafatası ısınması!

Niçin her geçen yıl eskisine göre daha fazla öfkeleniyorsunuz? Niçin dünyada suç oranı ve şiddetin her geçen yıl daha çok arttığına şahit oluyorsunuz?

Her geçen yıl daha fazla mı öfkeleniyorsunuz? Ya da dünyada suç oranı ve şiddetin her geçen yıl gittikçe daha arttığına mı şahit oluyorsunuz? Bunlar bir başka küresel artışın yan etkileri olabilir. Bilimadamlarına göre küresel ısınmadaki artış, ‘’kafamızın tasını da’’ ısıtıyor. Olanlar oluyor!
 
Amerikalı bilimadamlarının 1950 – 2008 yılları arasındaki küresel ısınma derecesi ile suç oranı istatistikleri karşılaştırmalarından oluşan araştırma tezlerine göre, küresel ısınma, dünyayı daha fazla şiddetin yaşandığı bir yer haline getirecek. 
 
Iowa Eyaleti Şiddet Çalışmaları Merkezinden psikoloji profesörü Craig Anderson ile Iowa Üniversitesi sosyoloji profesörü Matthew Delisi, ile ilgili tezlerini, Avustralya’nın Sydney şehrinde geçtiğimiz ay düzenlenen Sosyal Psikoloji Sempozyumunda sundular.    
 
ABD’deki ortalama hava sıcaklığının 58 yılda 4.4 santigrat derece arttığına dikkat çeken bilimadamları, Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin 2007 yılı raporuna göre, acil önlemler alınmadığı takdirde yer yüzeyinin sıcaklığının, 2100 yılına kadar yaklaşık 6 santigrat derece daha ısınacağına dikkat çektiler.
 
Araştırma grubunun eş başkanlarından Iowa Üniversitesi sosyoloji profesörü Matthew DeLisi, sıcak havaların insanları daha fazla dışarılarda olmaya zorladığını bunun da çok daha fazla sosyal karşılaşmaya zemin hazırladığını söylüyor. Böylece suç ve şiddet için de daha çok fırsat oluşuyor. Sempozyuma katılan bazı psikiyatristler de sıcak havanın insanları daha asabi ve aksi yaptığını ifade ettiler.
 
Ancak raporu hazırlayan profesörler Anderson ve DeLisi, küresel ısınmanın öngörülen oranda gerçekleşmesi halinde doğrudan neden olacağı kıtlık, susuzluk, gıda ve su kaynakları mücadeleleri gibi daha büyük ölçekli sorunların yanında bireysel suçların ve asabiyetin tali bir sorun kalacağına da dikkat çektiler.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA