• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni itfaiye aracının tanıtımı gerçekleştirildi
15 Kasım 2012 Perşembe 12:14

Yeni itfaiye aracının tanıtımı gerçekleştirildi

Konyanın Beyşehir İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne alınan yeni itfaiye aracının tanıtımı gerçekleştirildi.
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne alınan yeni itfaiye aracının tanıtımı gerçekleştirildi.
Anıt Alanında düzenlenen tanıtım programına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İtfaiye Müdürü Ercan Selvi, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve vatandaşlar katıldı. Beyşehir’de son yıllarda hızla yükselen çok katlı binaların sayısının artması üzerine ihtiyacı hissedilmeye başlanan uzun merdivene sahip bir itfaiye aracı, 335 bin liralık bir harcamanın ardından itfaiye teşkilatı bünyesine dahil edildi. Beyşehir’e gelen yeni itfaiye aracı için Atatürk Anıtı önünde bir tanıtım programı gerçekleştirildi. İtfaiye teşkilatı mensupları tarafından hazırlanan program çerçevesinde yeni alınan 28 metre merdiven uzunluğuna sahip itfaiye aracı önce alanda teşhir edildi. İtfaiye aracının merdiveni Atatürk Caddesi üzerine dik açıyla uzatılıp yükseltilirken, üzerine çıkan bir itfaiye görevlisi alkışlar arasında Türk bayrağı açtı. Tanıtım programında yeni alınan bir hava yastığı da sergilendi. İtfaiye aracının merdivenlerine çıkan bir itfaiye görevlisi, hava yastığının üzerine gösteri atlayışı gerçekleştirdi. Programda bir süre önce alınan ani müdahale aracı da tanıtıldı. İtfaiye görevlileri, araçla birlikte donanımındaki cihazları da kullanarak yetkililere ve vatandaşlara gösterdi.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, tanıtım programının ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir’deki itfaiye teşkilatında böylesine güçlü bir ekipmanı görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yüksek katlı binalarda çıkabilecek yangınlara müdahalede 28 metre uzunluğunda bir merdivene sahip itfaiye aracının olmasının ilçe açısından çok önemli olduğunun altını çizen Başıbüyük, “Doğal afetlerin ne zaman geleceği belli olmaz. Umulmadık bir zamanda çok yüksek katlarda mahsur kalabilecekleri aşağıya indirmek için daha önceden maalesef böyle bir aracımız yoktu. Şimdi ona sahip olmak o tür riskleri önlemede çok ciddi katkı sağlayacak” diye konuştu.
Yeni itfaiye aracının 335 bin, hava yastığının ise 6 bin dolarına mal olduğu belirtildi. İtfaiye aracı merdiveninin 90 derecelik bir açıyla yükselebildiği, yapılarda muhtemel yangınlara müdahalede bulunabileceği kaydedildi. Ayrıca, Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesine kazandırılan yeni araç ve donanımlarla bölgenin en güçlü teşkilatı konumuna geldiğine de vurgu yapıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA