• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni haftada nerelerde yağış var?
23 Eylül 2013 Pazartesi 09:18

Yeni haftada nerelerde yağış var?

Havalar nasıl devam edecek? Hangi illerimizde yağış olacak? İşte cevabı...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan, Hatay, Osmaniye ve Adana çevrelerinde görülecek yağışların; Van, Bitlis, Muş ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında, Orta ve Doğu Karadeniz ile Ege kıyılarında kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Van, Bitlis, Muş ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Hatay ve Osmaniye ile Adana'nın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda batı ve kuzeybatıdan kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Erzincan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Van, Bitlis, Muş ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, Siirt çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA