• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni bir uygulama daha!
01 Mart 2013 Cuma 09:24

Yeni bir uygulama daha!

İçme, zirai ve sanayi amaçlı kullanılan yer altı suları için sayaç takma zorunluluğu getirildi.
Yer altı Suları Hakkında Kanun ile Kamulaştırma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Buna göre, kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemleri kurulmadan kullanma belgesi verilemeyecek, ölçüm sistemlerinin kurulmasını lüzumlu kılacak yer altı suyunun kullanım maksadı, miktarı, havza sınırı ve diğer hususlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca tespit edilecek.
Bakanlar Kurulu'nca tespit edilen hususlara ilişkin uygulama usul ve esasları ile ölçüm sistemine dair hususlar yönetmelikle belirlenecek, su ölçüm sisteminin kurulmasına dair süre Bakanlar Kurulu kararıyla uzatılabilecek.
Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yer altı suyu temini amacıyla kuyu, galeri, tünel ve benzerleri için kullanma belgesi almış olanlardan; sanayi amaçlı kullanılan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi, bir yıl içinde belge sahibince kurulacak.
Süresi içerisinde ölçüm sistemini kurmayanların belgeleri iptal edilerek, kuyuları kapatılacak ve kapatma masrafları da sahibinden alınacak.
Zirai, içme ve kullanma suyu amaçlı açılan ve ölçüm sistemi kurma zorunluluğu dahilinde bulunan kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi ise yine bir yıl içerisinde belge sahibince kurulacak. Ölçüm sistemini kuramayanların bu süre içerisinde talep etmesi halinde ölçüm sistemleri, bedeli yüzde on fazlası ile ilgililerinden tahsil edilmek üzere, bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren üç yıl içerisinde DSİ tarafından kurulacak. Şartlara uymayanların belgeleri ise iptal edilerek, kuyuları kapatılacak ve kapatma masrafları da yine sahibinden alınacak.
Kanunla, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 22'nci maddesinin birinci fıkrasına ise ''Kamulaştırılan taşınmaz malda, kamulaştırma amacına uygun bir işlem veya tesisat yapılmasından sonra bu hüküm uygulanmaz'' cümlesi eklendi.
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA