• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni bir tehlikeyle karşı karşıya!
19 Aralık 2012 Çarşamba 09:57

Yeni bir tehlikeyle karşı karşıya!

BM "2013 Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentiler" raporunda küresel ekonominin yeni bir ekonomik durgunluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.
BM "2013 Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentiler" raporunda küresel ekonomide 2013 yılı için 2,4, 2014 yılı için ise 3,2 büyüme beklendiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Bölümü ile diğer BM kurumlarının katkısıyla hazırlanan rapor, BM'de düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.
Raporu hazırlayan heyetin başkanı Rob Vos tarafından sonuçları paylaşılan raporda, küresel ekonominin yeni bir ekonomik durgunluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulandı.
Rob Vos, küresel büyüme beklentilerinin daha önceki beklentilerin altında kaldığını belirterek, "Küresel ekonominin 2013'te 2,4, 2014'te ise 3,2 büyümesi beklenmektedir" dedi.
Dünya ekonomik büyümesinin 2012 yılında önemli oranda zayıfladığını dile getiren Vos, gelecek 2 yılda da bu durumun sürmesini beklediklerini ifade etti.
Bu büyüme trendinin işsizliğe çözüm olmayacağını anlatan Vos, "Mevcut göstergelerin bu şekilde sürmesi durumunda ABD ve Avrupa'da 2008 kriziyle başlayan işsizlik sorununun çözümü için beş yıldan fazla bir zaman gerekebilir" diye konuştu.
Vos, "Avro bölgesindeki krizin derinleşmesi, ABD'deki 'mali uçurum' ve Çin'in büyümesinin hızlı yavaşlaması yeni bir küresel krize neden olabilir" dedi.
Raporda Avrupa'nın yüksek işsizlik oranı, finansal sektörün kırılganlığı, devlet borçları riski, mali sıkıntılar ve düşük büyüme kısır döngüsüne girdiği belirtildi.
İşsizliğin küresel bir sorun olduğuna vurgu yapılan raporda, işsizliğin bazı ülkelerde yüzde 12, bazılarında ise yüzde 25 oranına ulaştığı belirtilerek çözüm için farklı ekonomik politikalar uygulanması gerektiğinin altı çizildi.
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA