• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni avlanma sezonu başlama tarihi açıklandı
14 Haziran 2012 Perşembe 17:04

Yeni avlanma sezonu başlama tarihi açıklandı

Beyşehir Gölü'nde balık neslini korumak amacıyla 15 Mart'ta başlayan ve 3 ay süren su ürünleri avlanma yasağı yarın sona eriyor.
Beyşehir Gölü'nde balık neslini korumak amacıyla 15 Mart'ta başlayan ve 3 ay süren su ürünleri avlanma yasağı yarın sona eriyor.
Yasağın sona ermesinin ardından Beyşehir Gölü'nde faaliyet gösteren ve geçimini balıkçılıktan temin eden su ürünleri kooperatiflerine üye olan resmi kayıtlı avcılar, yeni avlanma sezonunu açacak ve teknelerini suya indirerek göle ağ atmaya başlayacak. Balıkçılar, yeni avlanma sezonunda 26 santimden küçük sudak ve kadife, 40 santimden küçük sazan balığı avlayamayacak. Balıkçılar sadece kendi avlak sahalarında av yapabilecek.
Bu arada, avcılar göl üzerinde gemi ve kişi ruhsatlarını üzerlerinde bulundurmakla mükellef olacak, bulundurmayan ve görevlilere gösteremeyenler hakkında yasal işlem yapılacak. Ruhsat teskeresi almadan su ürünleri istihsal edenler, 18 yaşını bitirmemiş ruhsat teskeresi alma mükellefi olmadıkları halde su ürünü avı yapanlar, ruhsat teskerelerini yetkili mercilere göstermeyenler ve vize ettirmeden av yapanlar hakkında da yasal işlem başlatılacak.
Yeni avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte olta ile sazan balığı avına da serbestlik gelecek. Olta tutkunları serbest zamanda Beyşehir Gölü'nün izin verilen Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun Mevkisi arasında ve gölün batı kısmında ise Gölyaka-Şarkikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Sulak (cennet) Mevki arasındaki kıyı bölgede sportif amaçlı olarak olta ile avlanabilecek.  Beyşehir Gölü kıyılarında izin verilen alanların dışında olta ile sportif avlanma yapılamayacak. Olta ile bir amatör balıkçı en fazla 1 olta takımı ve ota takımı başına sadece 3 adet iğne ile av yapabilecek. Bu arada, yeni avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte olta meraklıları avlanırken boy ve sayı limitlerine de uymak zorunda olacak. Olta meraklıları levrekte 26, sazangillerde ise 40 santimden küçüğünü tutamayacak. Avlanan balık miktarı her iki türde de 10'u geçemeyecek.   AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA