• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni anayasa süreci CHP tarafından sabote edildi
17 Şubat 2016 Çarşamba 01:12

Yeni anayasa süreci CHP tarafından sabote edildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, "Yeni anayasa süreci, millet adına yürütülen bir süreç, bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, MYK toplantısı devam ederken Anayasa Mutakabat Komisyonunun CHP'li üyelerinin komisyon toplantısına ilişkin açıklamaları dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Çelik, "darbe ürünü" anayasanın değişmesinin zorunlu olduğuna dikkati çekerek, "Yeni anayasa süreci, millet adına yürütülen bir süreç, bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir" diye konuştu.

CHP'nin Türkiye'ye yeni anayasa yaptırmak istemediğini belirten Ömer Çelik, şöyle konuştu:

"Yeni anayasayla ilgili masayı sabote etmeye kalkıyorlar daha önce AK Parti tarafından teklif edilmiş ve kendilerinin reddettiği bir şeyi bugün gündeme getiriyorlar. Doğrusunu söylemek gerekirse bütün bu manevraların bir anlamı vardır, CHP Türkiye'ye yeni anayasa yaptırmak istemiyor. Biz yeni Türkiye'nin ilk anayasasını yapmak istiyoruz onlar hala eski Türkiye'nin anayasasında ısrar ediyorlar. Toplumun değişim talebine direniyorlar. İşin özü bundan ibarettir."

'İktidar partisi olarak elimizde her türlü güç var

Çelik, "İlk gündem maddesi olarak bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki masayı devirmesini ele aldık, değerlendirdik" diye konuştu. 

Konunun MYK'da görüşüldüğünü ve AK Parti uzlaşma komisyonu üyelerinin Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgilendirme yaptıklarını aktaran Çelik, yeni anayasa sürecini, seçimi büyük bir güçle kazanmış tek başına iktidar olmuş bir parti olarak Türkiye'nin en büyük meselesi olarak gördüklerini ifade etti.

Zaman zaman muhalefet partilerinden kendilerine, "Sizin elinizde her türlü güç var, istediğiniz her yasayı Meclisten geçirebiliyorsunuz, istediğiniz her kararı alabiliyorsunuz, buna rağmen niye anayasa değişikliği istiyorsunuz" şeklinde sorular geldiğini dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında bu bir bakıma muhalefet partilerinin kendi çelişkileri ve itirafıydı. Evet iktidar partisi olarak elimizde her türlü güç var. Mecliste istediğimiz yasayı geçirebiliyoruz ama buna rağmen bir sistem değişikliğinden bahsediyorsak bu aslında daha çok güç peşinde koştuğumuz için değil daha sağlıklı bir sistem peşinde koştuğumuz içindir. Sürekli olarak bunu anlattık onlara."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA