• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yemenden de destek geldi
09 Ocak 2013 Çarşamba 18:05

Yemen'den de destek geldi

''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına Yemen'den de destek geldi.
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (İDSB) başlattığı ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına Yemen'den de destek geldi. Yemen Kalkınma Ajansı çatısı altındaki sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri basın toplantısıyla Yemen halkının Suriye'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayacağını duyurdu.
Sivil toplum kuruluşları temsilcileri yaptıkları konuşmalarda ''Türkiye'nin başlattığı bu anlamlı kampanyadan ilham aldıkları'' ortak görüşünü belirtirken, Yemen halkının da geçmişte benzer sorunları yaşadığını ve Suriye halkını çok iyi anladıklarını ifade ettiler.
İDSB Yemen Üyesi Avukat Muhammed Naci Allav, Türkiye sivil toplum kuruluşlarının ve hükümetinin, Suriye halkına her açıdan destek olmaya devam ettiğini belirtirken, ''İslam dünyasını harekete geçiren bu kampanyaya biz Yemen olarak sessiz kalamayız. Yemen halkı medet halkıdır, Suriyeli kardeşlerimiz yalnız değil'' dedi.
Allav, İDSB'nin sloganıyla ve yardımları ulaştırmasıyla başarılı bir kampanyaya imza attığını ve Türk halkı gibi Yemen halkının da bu kampanyaya dört elle sarılacağını ifade etti.
Yemen'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını organize eden Yemen Kalkınma Ajansı, yaklaşık 400 kuruluşun harekete geçtiğini duyurdu. Ajans Genel Sekreteri Fuad es-Sadri ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' sloganının çok anlamlı olduğunu ve benzer sloganla Yemen halkının dikkatinin de bu kampanyaya çekileceğini söyledi.
Sadri, ''Türk hükümetinin siyasi olarak yürüttüğü yoğun ve başarılı Suriye politikası bir yana, halkların yakınlaşmasını sağlayan ve İslam dünyasının boynunun borcu olan bu gibi yardım faaliyetleri çok önemli. Yemen halkı da mazlum ve yokluk gören bir halk. Suriyeli kardeşlerimizi en iyi biz anlıyoruz. Örgütlerimizle el ele vereceğiz ve tıpkı Türk kardeşlerimiz gibi bizler de battaniyemizi, ekmeğimizi ve ilaçlarımız paylaşacağız'' şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA