• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YDS başvurularında son gün Çarşamba
24 Şubat 2013 Pazar 11:05

YDS başvurularında son gün Çarşamba

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı'na başvurular, 27 Şubat Çarşamba günü sona erecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), bu yıldan itibaren yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik olarak yapacağı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı'na (YDS) başvurular 27 Şubat Çarşamba günü sona erecek.

ÖSYM tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek YDS, 7 Nisan'da yapılacak. YDS için ÖSYM'nin hazırladığını başvuru kılavuzuna göre, saat 09.30'da başlayacak sınav 2,5 saat (150 dakika) sürecek. Sınav Bişkek'te ise Türkiye saatiyle 09.30'da başlayacak.

YDS ilkbahar dönemi sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunancadan yapılacak. Sonbahar dönemi sınavı ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusçadan yapılacak.

Adaylar bir dönemde yalnız bir yabancı dilden sınava girilebilecek.

YDS ilkbahar döneminde alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak. Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. Ayrıca kurumlar kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebilecek.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA