• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yazının olmaması gerekirdi
29 Nisan 2011 Cuma 13:52

'Yazının olmaması gerekirdi'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İnsanlık Anıtı'nı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek amacıyla açılan resim sergisinde caminin minarelerine "ucubeye" yazılmasına tepki gösterdi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İnsanlık Anıtı'nı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek amacıyla açılan resim sergisinde caminin minarelerine "ucubeye" yazılmasına tepki gösterdi. İstiklal Marşının bir kıtasını okuyan Başkan Görmez, büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
 
Bugün (29 Nisan) saat 10. 30'da uçakla Kars'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i, havaalanında Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş ve çok sayıda diyanet görevlisi karşıladı. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Başkan Görmez burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Görmez, 'Eskişehir'in CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek vermek amacıyla açtığı resim sergisinde camiye "ucube" yazılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ' sorusuna, 'Kars'taki bu anıt konusu Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim dışımızdadır. O tamamen sanatla, estetikle alakalı bir konudur. Herhangi bir dini boyutu söz konusu değildir. Bende bugün gazetelerden okudum ve Diyanet İşleri Başkanı olarak büyük üzüntü duydum. Buradaki konunun karşılığı, alternatifi, bizim milletimizin varlığı ve birliğinin sembolü haline gelen cami değildir. Birileri eleştirecekse özgürce eleştirisini yapmalıdır ama cami ve mabed, bizim hem ibadet mekanımız hem birlik mekanımız, hem de bizim özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızın simgeleri olan mekanlardır" dedi.
 
İki minare arasına 'ucube' yazılmasına, İstiklal Marşının, 'Değmesin mabedimin göğsüne ne mahrem eli. Bu ezanlar ki şahadetlerin dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli" bölümünü okuyan Görmez, , "Bu istiklal marşının bir parçasıdır. Dolayısı ile Cami ve Mabedi bu konuya bulaştırmak, bu konunun alternatifi olarak göstermek ve minarelerin arasına 'ucube' yazmak yakışmamıştır. Çok üzüntü duymaktayım" diye konuştu.
 
Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Ahmet Kara'ya Kur-an'ı Kerim meali hediye etti. Valilik hatıra defterine de yazan Görmez, daha sonra Merkez Camiine giderek vaaz verdi. Başkan Görmez, yatılı kuran kursunun temelini attıktan sonra saat 16. 00'da uçakla Ankara'ya dönecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA