• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yazıcıoğlu’na suikastı Gülen yaptı
01 Ağustos 2016 Pazartesi 10:03

Yazıcıoğlu’na suikastı Gülen yaptı

“Özür dilenmesi talep edildi, Muhsin Yazıcıoğlu bunu reddetti. Özal’la birlikte parti kurdurmak istediler, kabul etmedi.”

BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne neden helikopter kazası için 7 sene sonra üç FETÖ üyesi hakkında ‘suikast’ şüphesiyle soruşturma açılması,  “Peki ama örgüt neden Yazıcıoğlu’nu öldürdü” sorusunu gündeme getirdi. En yakınındaki isimlerden yazar Mehmet Koçak, “Eğer Yazıcıoğlu, bir suikast sonucu ölmüşse, bunu ya sol bir terör örgütü ya da Gülen yapmıştır” dedi.2009’da şüpheli helikopter kazasında, yanındaki beş kişiyle ölen Yazıcoğlu’na dair soruşturma dosyası, bir ay önce takipsizlik kararıyla kapatıldı. Star’ın darbe girişiminde Yazıcıoğlu dosyasının 3 şüpheli isminin de FETÖ üyesi olarak tutuklanmasını gündeme getirmesinin ardından açılan soruşturma dosyası, Yazıcıoğlu’nun ölüm nedeninin aydınlatılması için umut doğurdu.

ANASINI OKURUM

Gülen yapılanmasına dair ilk ‘devletin içindeki çete’ sözünü kullanan Yazıcıoğlu, ‘Devletin içinde, millet imkânlarıyla kabadayılık yapan bu çetenin anasını okurum’ demişti.  Yazıcıoğlu’nun, Gülen yapılanmasına her zaman karşı olduğunu anlatan yazar Mehmet Koçak, olası suikast nedenleri olarak Gülen’in Özal ile birlikte kuracağı partiye Yazıcıoğlu’nun karşı çıkması, BBP yönetimine FETÖ’cüleri sokmaması ve ‘özür dilememesi’ olabileceğini belirterek şu bilgileri verdi: “Ölümünden önce, Gülen’in adamları Yazıcıoğlu ile görüşmek istediler. Yazıcıoğlu bana, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Gülen’in de desteklediği bir partiye kuruluşuna kendisinin de katılmasını ve Anadolu’da destek istediğini anlattı.  Muhsin Bey,  ‘Gülen’in farklı ülkelerin istihbaratlarıyla ilişkisi var’ diyerek buna kabul etmemiş. Özal’da bunun farkında olduğunu ama Gülen’in ABD yerine Türkiye’nin kullanmasını sağlamaya çalıştığını söylemiş ama Yazıcıoğlu yine kabul etmemiş. Yazıcıoğlu, Gülen cemaatinden çok eğitimli ve yetenekli isimlerin BBP’ye üye olup partiyi ele geçirmek istediklerini ama kendisinin ‘Aramızda olabilirler ama yönetim kadrolarında olmalarını sürekli engelledim. Sızmalarını engellediğimi için Gülen beni sevmiyor’ dedi.” Koçak, Yazıcoğlu’nun Gülen ve etrafındaki isimler için kendisine “Fetullah Gülen’in bir proje olduğunu, adımın Muhsin olduğu gibi eminim” dediğini de belirtti.

Star

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA