• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yazıcıoğlu Kazasıyla İlgili Önemli Açıklamalar
12 Aralık 2011 Pazartesi 09:05

Yazıcıoğlu Kazasıyla İlgili Önemli Açıklamalar

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundukları dosyanın çok ciddi bilgiler içerdiğini açıkladı
Destici, dosyada 'olayı tamamıyla ortaya çıkaracak bilgi ve belgeler' bulunduğunu belirtti. Şüpheli kazanın yeni bulgular ışığında hem Devlet Denetleme Kurulu hem de özel yetkili Malatya cumhuriyet savcıları tarafından araştırıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı ile paylaşılan bilgiyi ise kurumları ve şahısları suçlamak istemediklerinden kamuoyuna açıklamadıklarını dile getiren Destici, "Yavaş hareket edildiğini izlersek veya bu olayın üstüne gidilmediğini görürsek, çıkar net şekilde ne olduğunu kamuoyu ile paylaşırız. O zaman da kimse bunu yok etme gayreti içerisine giremez. Zaten şu safhadan sonra bu bilgi yok edilemeyecek, üstü kapatılamayacak bir bilgidir.'' dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Beyzbol ve Softbol Şampiyonası'nın ödül törenine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası hakkında görüşlerini bildiren Destici, dosyanın Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda geniş kapsamlı şekilde araştırıldığını vurguladı. Ancak "Balyoz'', "Kafes" ve "Ergenekon'' davalarındaki gösterilen hızlı yetki kullanımı ve duyarlılığı, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmada da beklediklerini anlattı. Sorular üzerine İHA muhabiri İsmail Güneş'in telefon konuşmalarında geçen 'Kim bu ya?' sözüne de değinen Destici, bunu ilk gün, Başbakanlık'taki kriz merkezi başkanlığına sorduğunu söyledi. Önce, "Dikkatimizi çekmedi. Ama söylemeniz üzerine araştıracağız." cevabını aldığını daha sonra, "Anormal bir durum yok, İsmail Güneş helikopterdeki diğer yaralıları kastediyor." açıklamasının yapıldığını ifade etti. Destici, "Ama bugün geldiğimiz noktada bunun da daha derin bir şekilde araştırılması gerekiyor ve araştırılıyor. Kamuoyu şunu çok iyi bilsin ki, biz bu işin peşini, aydınlatana kadar bırakmayacağız. Bu bizim davaya bakan savcılar ile ilgili de koruma gerekiyorsa koruma, zırhlı araba gerekiyorsa zırhlı araba her türlü imkân verilsin. Devletin en başındaki de bize bunun garantisini verdi. Dolayısıyla savcılarımız da bundan sonra daha güçlü bir şekilde bu zamana kadar sürdürdükleri çalışmaları daha da genişleterek sürdürecekler ve bu olay aydınlanacak." diye konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA