• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yazarlar Konyada buluştu
15 Nisan 2012 Pazar 13:02

Yazarlar Konya'da buluştu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, "Bugün Türkiye bir çok meseleyi rayına oturtmuştur. Ekonomik olarak dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına girdik...
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, "Bugün Türkiye bir çok meseleyi rayına oturtmuştur. Ekonomik olarak dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına girdik. Hızlı ekonomik yürüyüşe paralel giden bir insan eğitimi, insanın iç eğitimi, terbiyesi veya irfan sahibi olunması yönünde aynı şekilde hızlı olamadık, başarılı olamadık" dedi.
Doğan, Konya Bera Otel'de "TYB 4. Şubeler Buluşması" toplantısındaki konuşmasında, Konya'nın Türkiye'nin örnek şehirlerinden birisi olduğunu dile getirerek, "Belediyelerin kültür hayatımıza katkısı çok alt seviyede. Ama Konya bunu aşmış. Konya şubemizin faaliyetlerinde, mahalli idarelerin çok fazla desteklerini görüyoruz" diye konuştu.
TYB'nin önemli hizmetler gerçekleştireceğini anlatan Doğan, bunların başında ikincisini yapacakları Ahlâk Şurası geldiğini bildirerek, şunları kaydetti:
"Büyümekte olduğunu gördüğümüz ahlaki meselelerin konuşulacağı, tartışılacağı bir 'Ahlak Şurası'nın bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Bugün Türkiye bir çok meseleyi rayına oturtmuştur. Ekonomik olarak dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına girdik. Hızlı ekonomik yürüyüşe paralel giden bir insan eğitimi, insanın iç eğitimi, terbiyesi veya irfan sahibi olunması yönünde aynı şekilde hızlı olamadık, başarılı olamadık. TYB olarak bu yıl içerisinde ahlak şurasını yapacağız."
"Gönül aynalarının kirlenmemesini sağlamalıyız"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise bugün gelinen noktada gönül aynalarının kirlenmemesinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Eğer insan insanın aynasıysa ve baktığında kendini göremiyorsa orada sorun var demektir. Sağduyuyu, samimiyeti, dava şuurunu kaybetmeden yola devam etmek gerekiyor. Kaybedilmesini önleme çalışması da yapılacak çalışmalardan en önemlilerinin başında gelmelidir. Türkiye Yazarlar Birliği'de geçmişten bu güne bu alanlarda önemli çalışmaları oldu. İnsanımızın gelişmesine önemli katkıları oldu ve kültürü hayatımıza sokmuş oldu. TYB'nin yönlendirmesiyle okumuş olduğumuz kitaplar oldu, çalışmalarıyla kültür hayatımıza kazandırılan eserler oldu, bir çok başarılı hizmete imza atıldı" diye konuştu.
TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz da, 2012 Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı'nın tanıtımını yaptı.
"Şehirlerdeki fiziki gelişmişlik kadar fikri gelişmişlikte önemli"
TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu da, şehirlerin öne çıkmasında fiziki gelişmişlik kadar fikri gelişmişliğinde önemli olduğuna dikkati çekerek, "Dolayısıyla kültür ve sanata yapılan katkı hem bu güne hem de yarına ulaşacak en güzel hizmettir" dedi.
Konuşmaların ardından TYB Şube başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda, "Şubeler Arası İletişim", "Türkiye'deki Baskı Grubu Olarak STK" ve "TYB Kimliği: Dün, Bugün, Yarın" konu başlıkları ele alındı.
Programa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, TYB'nin Ankara, İstanbul, Bursa, Erzurum, Kahramanmaraş, Trabzon, Şanlıurfa, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, İzmir Şube başkanları ve yöneticiler ile yazarlar katıldı.
Toplantı sonrasında yazarlara, TYB Konya Şubesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir turu yaptırıldı.  Mevlana müzesi, Şehitlik, Konevî türbesi, Ateşbaz Velî türbesi, Meram köprüsü ve Akyokuş gibi şehrin turistik yerleri gezdirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA