• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaza, makarna diyeti ile hazırlanın
12 Haziran 2012 Salı 16:51

Yaza, makarna diyeti ile hazırlanın

Makarnadan vazgeçmeyenler ve kilo vermek isteyenler, Makarna Diyeti ile yaza formda bir şekilde girebilir.

Makarnadan vazgeçmeyenler ve kilo vermek isteyenler, Makarna Diyeti ile yaza formda bir şekilde girebilir. Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, günün her anı tüketilebilecek pratik bir yemek olan makarnanın bugün artık uzmanlar tarafından sağlıklı ve kilo yapmayan bir besin olarak öne çıkarıldığını belirtti. Diyetisyen Seçil Kenar da, makarnanın hafif besinlerle tüketilirse ve günlük kalori ihtiyacına göre miktarları ayarlanırsa şişmanlatmayacağını vurguladı.


Selva Makarna Genel Müdürü Mehmet Karakuş, Türk mutfağının en eski yemekleri arasında yer alan karbonhidrat zengini makarnanın dengeli ve sağlıklı beslenmede büyük önem taşıdığını kaydetti. Bu durumun beslenme uzmanlarınca da kabul edildiğini vurguladı.

Makarnadan vazgeçemeyenler ve kilo vermek isteyenlere Diyetisyen Seçil Kenar, Makarna Diyeti’ni öneriyor.  “Makarna şişmanlatmaz” diyen Seçil Kenar, makarnanın kompleks bir karbonhidrat olduğunu vurgulayarak, kan şekerini hızla yükseltmediği için makarnanın diyetlerde de kalori değerinin hesaplanılarak tüketimine belirli miktarlarda izin verildiğini kaydetti. Kenar, makarnanın kendi usulünüze göre hazırlanmış sebze, peynir, yoğurt, ton balığı, domates soslu tarzında hafif besinlerle tüketilirse ve günlük kalori ihtiyacına göre miktarları ayarlanırsa şişmanlatamayacağını ve diyet listelerinde rahatlıkla yer alabileceğini kaydetti.

Sporcu diyetlerinde de makarna tüketilmesinin tavsiye edildiğine işaret eden Kenar, “Gün içinde bedenen ya da zihnen çalışan, spor yapan, insanların haftada en az üç öğün makarna yemesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.


 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA