• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz tatilinde de kütüphanelere büyük ilgi
12 Ağustos 2009 Çarşamba 10:46

Yaz tatilinde de kütüphanelere büyük ilgi

Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri yaz mevsiminde de büyük ilgi gördü.

Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri yaz mevsiminde de büyük ilgi gördü. Tatilde olan öğrencilerin kütüphanelerden en iyi şekilde yararlanması için kitap sayıları artırılmış ve tatil öncesi düzenlemeler yapılmıştı.

Konya’nın en çok ziyaret edilen kütüphanelerinden olan Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanelerinde toplam 65 bin kitap okuyucularıyla buluşuyor. Toplam 10 bin üyeye ulaşan kütüphanelerde günde ortalama bin 500 kişi yararlanıyor. Üyelerin ödünç kitap alabildiği kütüphanelerde ücretsiz internet hizmeti de veriliyor.

Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri; Dumlupınar Mahallesi, Rauf Orbay Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Bosna Hersek Mahallesi ve Şeker’de bulunuyor. Bunlara ilave olarak; Yukarı Pınarbaşı, Aşağı Pınarbaşı, Tatköy ve Sille’de bulunuyor ilköğretim okullarında açılan okuma salonları da yaz boyunca kitapseverleri ağırladı.

Selçuklu Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi de yaz mevsiminde yaşanılacak yoğunluk düşünülerek geliştirildi. Görme Engelliler Kütüphaneside 2.500 CD, 3.000 kaset ve 800 GB büyüklüğündeki veriler görme engelliler için hizmet sundu.

Yaz mevsiminde çocukların okumaya teşvik edilmesini ve büyüklerinde kitap okuyarak küçüklere örnek olmaları gerektiğine dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Ülkemizde kitap okuma alışkanlığımız oldukça az. Bu seviyeyi yükseltmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla tanıştırılması ve onlara bu alışkanlığın kazandırılması gerekiyor. Halk ve Çocuk Kütüphanelerimiz yaz döneminde de hemşehrilerimize hizmet etti. Kütüphanelerimizin tamamında internet bağlantılı bilgisayarlarımız mevcut olup özellikle öğrencilerimizin inceleme ve araştırmalarına olanak sağlıyor. Çocuklarımızı ve hemşehrilerimizi kütüphanelerimizden her zaman yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA