• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz geldi evlilikler arttı
14 Temmuz 2009 Salı 14:45

Yaz geldi evlilikler arttı

Evlendirme istatistikleri Temmuz-Ağustos aylarının en çok düğün yapılan aylar olduğunu ortaya koyuyor.
Evlendirme istatistikleri Temmuz-Ağustos aylarının en çok düğün yapılan aylar olduğunu ortaya koyuyor. 2009 yılı Mayıs ayında 263, Haziran ayında 458 kişi dünya evine girerken bu rakam Temmuz ayı ortasında 273 oldu. Ay sonuna kadar kıyılacak nikâhlarla bu rakamın Haziran ayı rakamını geçmesi tahmin ediliyor. 
 
Evlenmek için Selçuklu Belediyesi’ne müracaatta bulunan ve durumları incelenerek evlenmelerinde mahsur görülmeyen toplam 1653 kişi dünya evine girdi. Bu rakam, 2008 yılına oranla evlilikte artış olduğunu gösterdi. 2008 yılı boyunca toplam 3.540 nikâh işlemini gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi Evlendirme Dairesinde yılsonuna kadar bu rakamın artacağı düşünülüyor. 
 
Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistemle evlenmek için müracaatta bulunan çiftlerin sağlık raporunu aldıktan sonra tüm işlemleri birkaç dakika içinde tamamlanıyor. Selçuklu Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı işbirliği ile yapılan otomasyon sistemi evlenecek çiftlere büyük kolaylık sağlıyor. Bu sistem kolaylığı ve hızlılığı ile bir günde daha fazla kişinin evlenmesine olanak veriyor. 
 
Selçuklu Belediyesi Evlendirme Dairesinden yapılan açıklamada, önümüzdeki aylarda düğün yapacakların nikâh işlemlerine bir an evvel başlamaları ve randevularını  düğün tarihinden önce almaları istendi. Vatandaşların düğün salonlarında ve nikâh işlemlerinde yer bulamaması gibi sorunların aşılması içinde düğün törenlerinin yaz mevsimine sıkıştırmayıp yıl içine yayılmasının uygun olacağı ifade edildi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA