• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz aylarında göz sağlığına dikkat!
08 Ağustos 2012 Çarşamba 12:26

Yaz aylarında göz sağlığına dikkat!

Güneşin tadını doyasıya çıkardığımız yaz aylarında gözle ilgili birçok problem ortaya çıkabilir. Özellikle alerjik göz hastalıkları, konjunktivit ve göz nezlesi daha sık görülür.
Güneşin tadını doyasıya çıkardığımız yaz aylarında gözle ilgili birçok problem ortaya çıkabilir. Özellikle alerjik göz hastalıkları, konjunktivit ve göz nezlesi daha sık görülür. Havuz suyu kaynaklı mikrobik göz hastalıkları şikâyetlerinin arttığını belirten Özel Medline Konya Hastanesi’nden Dr. Fethi Energin, enfeksiyonlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgilendiriyor.
Göz iltihabının başlıca belirtileri arasında neler sıralanabilir?
Özellikle yaz aylarında görülme sıklığı artan göz iltihabının belirtileri arasında; gözlerde kızarıklık, sulanma, çapaklanma, kaşıntı ve ışığa karşı hassasiyet yer alır. Hastaların, bu belirtileri fark eder etmez bir göz hastalıkları uzmanına başvurması ve muayene olması gerekir.
Göz enfeksiyonlarından korunmak için nasıl önlemler alınabilir?
Göz enfeksiyonlarının başlıca nedenleri arasında mikroplu havuz suları yer alır. Bu nedenle temizliğinden emin olunmayan havuzlara girilmemelidir. Ayrıca hasta olan kişilerin havluları ve yastık kılıfları da diğer kişilerden ayrı olmalıdır. Enfeksiyonlar kolay bir şekilde yayılabildiğinden diğer kişilere de bulaşabilir.
Güneş gözlere ne gibi zararlar verir?
Ozon tabakasının incelmesiyle etkisini daha da artıran ultraviyole ışınları gözün kornea tabakasına ciddi zararlar verebilir. Denizden yansıdığı zaman daha da zararlı hale gelen bu ışınlar, korneada yüzeysel aşınmalar oluşturabilir. Gözleri güneş ışığının zarar etkilerinden korumak için; çıplak güneş gözlüğü ve şapka ile gözleri korumak gerekir.
Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Güneş gözlüğü alırken güvenilir, kaliteli ve ultraviyole blokaj özelliği yüksek olanlar tercih edilmelidir. UV filtresiz gözlükler göz bebeğini daha fazla büyüterek, daha fazla zararlı ışın girmesine neden olur.
Kontak lens kullananlar nelere dikkat etmelidir?
Lens gözdeyken havuza ya da denize girilmemesi gerekir. Bu sularda bulunan çeşitli bakteriler lense yerleşebilir ve gözün saydam tabakasında enfeksiyonlara yol açabilir. Eğer lensle denize ya da havuza girilmişse ve temizliğinden emin değilseniz, o lensi bir daha kullanmamak gerekir.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA