• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yayın yasağı hayatımızı kurtardı
04 Temmuz 2014 Cuma 17:06

'Yayın yasağı hayatımızı kurtardı'

IŞİD tarafından kaçırılan Türk Tır şoförleri, yayın yasağı sayesinde ölümden kurtulduklarını söyledi.
Irak'ın Musul kentinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından alıkonulan ve dün serbest bırakılan tır şoförleri, yayın yasağı sayesinde hayatta kaldıklarını söylediler. Alıkonuldukları süre boyunca herhangi bir işkenceye maruz kalmadıklarını dile getiren şoförlerden Müslüm Görmez, 'Türkiye'de yapılan haberler bizi tehlikeye sokuyordu ancak Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız sayesinde kurtulduk, Allah onlardan razı olsun' dedi.
 
Dün gece Birecik ilçesindeki evlerine gelen 4 şoför, aileleriyle hasret gideriyor. Yakınları ve komşularının yalnız bıraktığı şoförler, ziyaretçilerine 23 gün boyunca yaşadıklarını anlatıyor.
 
EZİYET YA DA İŞKENCEYE MARUZ KALMADIK
 
Kardeşiyle beraber alıkonulan Müslüm Görmez, ailesine kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Rehin tutuldukları süre içerisinde herhangi bir eziyet veya işkenceye maruz kalmadıklarını dile getirdi.
Türkiye'nin çok büyük bir devlet olduğunu ifade eden Görmez, şunları kaydetti:
YAYIN YASAĞI HAYATIMIZI KURTARDI
 
"Başta Ahmet Davutoğlu olmak üzere Allah tüm devlet birimlerinden razı olsun. Başbakanımız sayesinde kurtulduk. Gizli tuttuğumuz telefonlar sayesinde ailelerimizle görüşüyor, yetkililerle irtibat kurabiliyorduk. Ama Türkiye'deki yayınlar bizi riske atıyordu. Bu nedenle yayın yasağı hayatımızı kurtardı. Televizyonları izledikten sonra bize 'telefonları çıkarın' diye başımıza silah dayıyorlardı. Çünkü Türkiye ile irtibat kurduğumuzu anlıyorlardı."
 
Görmez, IŞID'in tırlarını geri vermediğini hatırlattı. Tırların ekmek tekneleri olduğunu belirten Görmez, "Çocuklarımızın nafakasını tırlarımız sayesinde çıkarıyorduk. Tırlara ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek bırakmadılar. Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çünkü ellerindeki tırların neredeyse tamamı kredilerle alınmış araçlar. Rehin tutulduğumuz için geçen ay taksit ödeyemedik. Herhangi bir destek olmazsa sıkıntılı günler bizi bekliyor. Ama Allah devletimize zeval vermesin, inşallah bizim bu sorunumuza da bir çare üretirler" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA