• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yayalar bu yoldan çok korkuyor!
23 Ocak 2018 Salı 10:23

Yayalar bu yoldan çok korkuyor!

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Halil Ürün Caddesi, yayaların korkusu haline geldi.

Selçuklu İlçesi Halil Ürün Caddesi, Konya’nın en geniş ve kalabalık yolları arasında bulunuyor. Caddenin etrafında çok sayıda iş ve alışveriş merkezleri ile büyük konutlar bulunuyor. Bu caddede ağır vasıtalar adeta hız denemesi yaparken, yol genişliği nedeniyle yayalar karşıya geçmekte zorlanıyor. Cadde de üzücü trafik kazaları da yaşanıyor.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Halil Ürün Caddesi, yayaların korkusu haline geldi. Özellikle yaşlılar ve çocuklar karşıya geçmekte büyük zorluk yaşıyor. 3 şeritli yolu atlayan yayalar, refüjden sonra diğer 3 şeritli yolu da atlamak zorunda kalıyor. Caddede araç trafiği oldukça fazla ve ağır vasıtalar da bu yolu kullanıyor. Bu yolda sürücüler, adeta hız denemesi yapıyor. Bu durum ise, birçok trafik kazasının yaşanmasına sebep oluyor. Cadde üzerinde ölümlü trafik kazaların yaşanması vatandaşları daha da çok tedirgin ediyor. Ağız ve Diş Sağlı Merkezi ile birlikte cadde etrafında çok sayıda iş merkezi ve konut bulunuyor. Alışveriş merkezlerinin de bulunduğu caddenin bir ucu stadyuma çıkarken, bir ucu da otogara çıkıyor. Özellikle maç saatlerinde bu cadde, içinden çıkılamaz bir hal alıyor.

BURADA NİYE ÜST GEÇİT YOK?

Vatandaşlar, Halil Ürün Caddesi’ne üst geçit istiyor. Gelecek yıllarda caddenin daha da kalabalıklaşacağı düşünüldüğünde, üst geçit büyük bir gereklilik olarak görülüyor. Bölge halkı, caddeye üst geçit yapılması halinde karşıya geçişlerin daha da rahatlayacağı ve kazaların azalacağı görüşünde. Vatandaşlar, “Çocuğumuzu alışveriş merkezine tek göndermeye korkuyoruz. Bu yolda araçlar çok hızlı geçiyor. Bu konuda bir tedbir istiyoruz. Bu cadde üzerine üst geçit çok faydalı olur.” İsteklerini dile getirirken, ağız ve diş sağlığı merkezi önünde bulunan kavşakta da çok fazla trafik kazası meydana geldiğini bildiriyor.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA