• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yavuz Bahadıroğlu ile toplumsal eğitim seminerleri başlıyor
22 Ekim 2015 Perşembe 14:08

Yavuz Bahadıroğlu ile toplumsal eğitim seminerleri başlıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı toplumsal eğitim seminerleri başlıyor.


Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı toplumsal eğitim seminerleri, “Osmanlı Mahalle Kültürü ve Aile Yapısı” konulu seminerle başlıyor.
23 Ekim Cuma günü saat 19.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde yapılacak seminere tüm Konyalıları davet eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Toplumların sürekliliğini sağlayacak olan çocukların, gençlerin yetişmesinde en başarılı müessese ailedir. Modernleşme hareketlerinin aile içi roller ve tavırlar üzerinde önemli etkileri vardır. Değişme mukadderdir ancak hiçbir ilmî dayanağı olmadan; modernleşme, çağdaşlaşma sloganlarıyla yürütülen çalışmalar karşısında aile korumasız bırakılmamalıdır. Küresel sermayenin tüketimi körükleme politikaları gençlerimizde milli, manevi, ahlakî ve tarihi değerleri hissetme hassasiyetini de zayıflatmaktadır. Bütün bu olumsuzluklar karşısında aileyi koruma, onu rol model yapma, huzur ve güven içerisinde tutma adına çalışmalar yapma ihtiyacı hissettik. Böyle bir çalışma ile ecdadımızın muhabbet geleneğinin sürdürülmesine de aracılık etmiş olacağız. Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun katılacağı toplumsal eğitim seminerlerinde günümüz toplumunun öne çıkan meseleleri tarihsel açıdan ele alınarak, yol ve yöntemleri günümüz koşullarına uygun bir şekilde yorumlanacak. Mahalle kültürü, aile içi sevgi iletişimi, çocuklara özgüven kazandırma ve aile içi şiddet gibi konular tarihin ışığında ele alınacak. Her ay farklı bir konuda yapılacak eğitim seminerlerine tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.
Her ay farklı bir konunun ele alınacağı Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal Eğitim Seminerleri’nin konu başlıkları şöyle; Osmanlı Mahalle Kültürü ve Aile Yapısı, Osmanlılarda Peygamber Sevgisi, “İnsan” Yetiştirme Kurumları: Tekkeler ve Zaviyeler, Osmanlı’da Hayır-Hasenat Anlayışı ve Vakıf Kültürü, Osmanlı Padişahlarının Gönül Sultanları (Padişah Hocaları) Sohbet - Muhabbet Geleneğimiz,
Padişahlar Neden Cariyelerle Evlenir, Neden Hacca Gitmez, Şehzadeleri Neden Katlederlerdi? Osmanlı’da İnsan (Kadın) Hakları.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA