• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaşlılara evde hizmet
16 Ocak 2012 Pazartesi 13:28

Yaşlılara evde hizmet

Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Evde Yaşlı Bakım Merkezi tarafından 160 yaşlıya hizmet veriliyor. 2 ekip tarafından yürütülen hizmetle günde 8 yaşlının evine gidiliyor.
  Selçuklu Belediyesince uygulanan Evde Yaşlı Bakım hizmeti devam ediyor. Selçuklu da yalnız yaşayan 160 yaşlıya “Evde Bakım Hizmeti” sunuluyor. 35 yaşlı ile başlatılan çalışma da yaşlı sayısı 160’a ulaştı. İki ekip tarafından yürütülen hizmetle günde 8 yaşlının evine gidilerek ihtiyaçları karşılanıyor. İki ekiple yapılan çalışma 2012 yılı içerisinde üç ekiple yürütülecek.
 Uygulama kapsamında sertifikalı yaşlı bakım elemanları, yalnız yaşayan yaşlıların günlük ihtiyaçlarını karşılıyor ve sağlık ekibi tarafından muayeneleri yapılıyor. Yaşlıların banyo, tıraş, yatak banyosu, yara bakımı, ev temizliği, teknik arızlarının onarımı ve gıda olmak üzere her türlü ihtiyaçları Selçuklu Belediyesi ekipleri tarafından karşılanıyor. Ayrıca görevli hemşireler tarafından yaşlıların şeker, tansiyon, kolesterol ve genel sağlık taramaları düzenli olarak yapılıyor. Üyelik sistemiyle çalışan Yaşlı Bakım Merkezine kayıt edilen yaşlıların her birinin kendi dosyası bulunuyor ve evlerine randevu ile gidiliyor.
          Selçuklu Belediyesi Evde Yaşıl Bakım Hizmeti verdiği yaşlıların sosyal hayatını canlandırmak için, farklı etkinlikler de düzenliyor. Yemek, çay partisi, piknik gibi organizasyonlar düzenlenerek yaşlılar bir arada hoş vakit geçirme imkânına sahip oluyor. Bayramlar, özel gün ve geceler de yaşlılara özel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılaması için alış veriş ve ulaşım konularında da destek veriliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA