• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaşlı adam asansörde mahsur kaldı
28 Kasım 2010 Pazar 11:12

Yaşlı adam asansörde mahsur kaldı

Konya'da, eşi ve torunlarıyla birlikte evine giden 70 yaşındaki bir kişi, yaya üst geçidinde bindiği engelli asansöründe mahsur kaldı.
Konya'da, eşi ve torunlarıyla birlikte evine giden 70 yaşındaki bir kişi, yaya üst geçidinde bindiği engelli asansöründe mahsur kaldı. Havasızlıktan bunalan yaşlı adam, itfaiye tarafından bir saat süren çalışma sonunda asansörle duvar arasında kalan yarım metrelik boşluktan güçlükle çıkarılarak kurtarıldı.
 
Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Beyşehir Çevre Yolu Şehit Astsubay Mevlüt Pekdemir yaya üst geçidinde meydana geldi. Eşi ve iki torunuyla birlikte misafirlikten dönen Tahir Yıldırım (70), evlerine dönerken yolun karşısına geçmek için yaya üst geçidini kullanmak istedi. Belediyenin engelli ve yaşlı kişilere verdiği yaşlı kartını kullanarak yolun diğer tarafına geçmek için engelli asansörüne bindikten sonra üst kata çıkan Tahir Yıldırım, köprüden yolun diğer tarafına geçtikten sonra aşağıya inmek için tekrar asansöre bindi.
 
Düğmeye bastıktan sonra hareket eden asansörün bir kat inmeden arızalanması üzerine Tahir Yıldırım mahsur kaldı. Üst katla duvar arasında yarım metre kala duran asansörde mahsur kalan Tahir Yıldırım, merdivenlerden aşağıya inen eşi Rabia ve torunları Rabia (12) ile Tahir Yıldırım'dan (12) yardım istedi. Havasızlıktan bunalan Tahir Yıldırım, çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarılamayınca polis ve itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, asansörün kapısını açmak için uzun süre uğraştı.
 
Asansörün kapısının açılmaması üzerine yerinden söken itfaiye ekibi daha sonra iç kapıyı açarak yaşlı adamın hava almasını sağladı. Tahir Yıldırım'ı asansörle duvar arasında kalan yarım metrelik boşluktan çıkarmaya çalışan itfaiye ekibinin ilk girişimi sonuçsuz kaldı. İtfaiyenin verdiği iki adet takoza basarak yerden yükselen Tahir Yıldırım, bir saat süren çalışmanın ardından yarım metrelik boşluktan itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Asansörden çıkarıldıktan sonra üst geçitten aşağıya indirilen Tahir Yıldırım'ı bekleyen torunları dedelerine sarılarak gözyaşı döktü. Asansöre bindiğinde bir takım sesler geldiğini belirten Tahir Yıldırım, daha sonra asansörün bozulduğunu ve içeride mahsur kaldığını ifade etti.
 
Polislerin sorması üzerine Tahir Yıldırım, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Haber üzerine olay yerine gelen oğlu olaya tepki gösterdi. Babasının kurtarılmasını beklerken dokuz doğurduğunu belirten şahıs, asansörün bozulmasından kim sorumluysa şikayetçi olmasını istedi. Tahir Yıldırım da, oğlunun tepkisi üzerine şikayetçi olmaya karar verince polis aracına bindirildi. Bu sırada parkta yakınlarıyla itfaiyenin kurtarma operasyonunu bekleyen Rabia Yıldırım, asansörden çıkan eşini görünce gözyaşlarına
hakim olamadı.
 
Sağlıklı bir şekilde asansörden çıkarılan Tahir Yıldırım ve yakınları polisteki işlemlerin ardından evlerine gitti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA