• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yasin Hayale İlginç Mektup
11 Eylül 2012 Salı 10:07

Yasin Hayal'e İlginç Mektup

Hrant Dink cinayetini azmettirdiği gerekçesiyle ömür boyu hapse çarptırılan ve Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken Yasin Hayal'e, geçen hafta Bafra Kapalı Cezaevi'nden ilginç mektup geldi.
Cezaevinde kalan mahkûmlardan Yücel Yüce tarafından gönderilen mektupta, “Sen Çeçenistan’a gitmek için hazırlıklar yapıyordun. Erhan Tuncel ve sen Trabzon’un Taşbaşı mevkiinde bulunan dükkânıma gelip gidiyordunuz. Ben daha çok Erhan ile görüşüyordum. Bu görüşmelerden birini sesli ve görüntülü kayıt ettim. Senin hakkında önemli şeyler söylemişti. Bu görüntülerin işine yarayacağını düşünüyorum” yazıyordu.
Mektubu okuyan Hayal, konuyla ilgili cezaevi savcılığına suç duyurusunda bulundu. Mektubu gönderen kişiyle görüşülmesini isteyen Hayal, durumu Trabzon’da yaşayan ailesine de bildirdi. Baba Bahattin Hayal, geçtiğimiz günlerde Yücel Yüce’ye mektup yazdı.
Yüce, cevap olarak gönderdiği mektupta bu kez Yasin Hayal’e yardımcı olamayacağını söyledi. Hayal’in cezaevi savcılığına yaptığı suç duyurusu hakkında ise işlem başlatıldı. Yasin Hayal, 2004 yılında Trabzon’da bulunan McDonald’s’a bomba atmış ve 6 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Kısa süre cezaevinde kalan Hayal, iddiaya göre daha sonra Erhan Tuncel’in yardımlarıyla Çeçenistan’a gitmek için yola çıkmıştı. Ancak Azerbaycan’da gözaltına alınarak sınır dışı edilmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA