• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaşayarak öğreniyorlar
27 Eylül 2010 Pazartesi 14:52

Yaşayarak öğreniyorlar

Karaman'da sürücüler yapabilecekleri bir trafik kazasında emniyet kemerinin hayatlarını nasıl kurtardığını yaşayarak gördü.
İsmet Paşa Caddesi üzerinde uygulama yapan trafik ekipleri emniyet kemeri takmayan sürücüleri kendi istekleri doğrultusunda simülatör aracına bindirerek kemer takan ile kemer takmayanlar arasındaki farkı uygulamalı olarak gösterdi.
 
Trafik görevlileri Aktekke Kent Meydanı'nda kurulu bulunan simülatör aracına bindirdikleri sürücülere ilk olarak emniyet kemeri taktırmadan 5 kilometre hızla giderken bir aracın takla atması durumunda ne olacağını gösterdi. Şoför mahallindeki sürücü ile yanındaki yolcunun araç içerisinde sağa sola savrulduğu görüldü. Daha sonra kemerlerini takan sürücü ve yolcu bu sefer aracın içerisinde savrulmadan durdu.
 
Simülatör aracından inen sürücüler emniyet kemerin gerçekten hayat kurtardığını yaşayarak gördüklerini söylerlerken, bundan sonra araçlarına bindiklerinde ilk yapacakları işin emniyet kemerini takmak olduğunu söylediler. Simülatör aracına binen sürücülere trafik standında bulunan ve trafik kurallarını anlatan broşürler de verildi. 

 
Sürücülere emniyet kemerinin kazalardaki can kayıplarını yüzde 45, ağır yaralanmalarda ise yüzde 50 oranında azalttığı da anlatıldı. Simülatör aracının etrafında toplanan vatandaşlar ise kemer takmayan sürücülerin yaşadıkları zor anları ilgiyle izlediler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA