• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yasaya rağmen kadına şiddet devam ediyor
26 Nisan 2012 Perşembe 23:47

Yasaya rağmen kadına şiddet devam ediyor

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenlemeler yapıldı ancak Türkiye'den kadına şiddet haberleri gelmeye devam ediyor.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenlemeler yapıldı ancak Türkiye'den kadına şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün İzmir'de bir koca eşini sokak artısında delik deşik etti, Zonguldak'ta başka bir koca eşini döverek hastanelik etti. Ve günün en üzücü haberi Erzurum'dan geldi. Erzurum'da kocasının şiddetinden bıkan kadın polise başvurdu. Ancak genç kadın sığınma evine yerleştirilme teklifini kabul etmeyince evine geri döndü. Eve dönen yirmi yaşındaki kadın kocasının bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Erzurum’da, Ö.K., şiddet uyguladığı için kendisini polise şikayet eden eşi 20 yaşındaki Elif K.’yı, ifade verip serbest bırakıldıktan sonra döndüğü evde bıçaklayarak öldürdü. Elif K.’nın, polisin "Sığınma evine yerleştirelim" teklifini kabul etmeyip evine döndüğü öğrenildi.

Olay dün akşam saatlerinde Gölbaşı Semti’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan ve şiddete maruz kalan Elif K., dün bunlardan birini daha yaşayınca polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alınan Ö.K., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis merkezine getirelen, sığınma evine gönderilmeyi kabul etmeyen Elif K. da evine döndü.

Babası M.S.K. ve yakını A.E. ile birlikte evine giden Ö.K., burada kendisini polise şikayet ettiği için eşiyle yeniden tartışmaya başladı. Öfkesine hakim olamayan Ö.K., eşi Elif K.’yı bıçaklayarak ağır yaraladı. Çığlıkları duyarak polisi ve 112’yi arayan çevredekiler ihbarıyla gelen ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA