• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaşanan kovalamaca sırasında duvara çarptı
23 Şubat 2013 Cumartesi 11:02

Yaşanan kovalamaca sırasında duvara çarptı

Konyada polis otosuna çarpıp TIRla kafa kafaya çarpışmasına neden olan alkollü sürücü ve arkadaşı, yaşanan kovalamaca sırasında duvara çarpınca yakalandı.
Konya’da polis otosuna çarpıp TIR’la kafa kafaya çarpışmasına neden olan alkollü sürücü ve arkadaşı, yaşanan kovalamaca sırasında duvara çarpınca yakalandı. Kazada 2 polis memuru ile kaçarken duvara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Ekipler Amirliği’ne bağlı birimler, Ereğli yolu üzerinde uygulama yaparken Rıfat H. idaresindeki 42 BJT 19 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Trafikten men kararı bulunan otomobilin sürücüsü, yanında oturan otomobil sahibi Mustafa T. ile birlikte araçla kaçmaya başladı. Rıfat H. idaresindeki otomobil,e karşıdan gelen resmi polis aracına çarptı. Kontrolden çıkan polis aracı, TIR’la çarpıştı. Araçta bulunan polis memurları Tayip Ballık ile Ali Çaldal yaralandı. Dur ihtarına uymayarak polisleri atlatmak için araçlarına çarpan otomobil ise kaçmaya devam etti. Ekiplerin bir kısmı yaralı arkadaşlarıyla ilgilenirken, diğerleri kaçan aracın peşine düştü. Yaklaşık 10 dakika süren kovalamaca sırasında ara sokaklara giren otomobil, olay yerinin 2 kilometre uzağında bir evin bahçe duvarına çarparak durdu. Otomobilin duvara çarpması sırasında aracın sahibi ile sürücüsü açılan kapılardan yola fırladı. Polis ekipleri yola fırlayan 2 şahsı da kelepçeledi. Şüpheli aracın sürücüsü Rıfat H., bir süre yerde yattıktan sonra kafasını yola koyarak “Ölmek istiyorum, ölmek, yaşamak istemiyorum” diye ağladı. Havanın da soğuk olması nedeniyle polisler yerde yatan şahsın başının altına battaniye koyup, şahsın kelepçesini açarak üzerine de bir battaniye örttü.
Başından hafif şekilde yaralanan otomobilin sahibi Mustafa T. ise, “Avratla kavga ettik, canım sıkıldı şöyle bir turlayayım dedim. Arabayı Rıfat kullanıyordu. Biz kaçmadık, Rıfat niye durmadı bilmiyorum. Rıfat’a defalarca dur, cebimizde bin lira para var, en fazla 500 ile bin lira ceza yeriz dedim durmadı. Durmayacağım kafam bozuk dedi, sağda dur dedim, duracaktı ki duvara çarptık. Daha önce kaza yaptığım için korkuyorum. Ben alkollü değilim, bir bira içtim, alkolden yana bir sıkıntım yok” diyerek zaman zaman yaşadıklarını anlattı. Otomobiline bakarak “Arabam gitti, ben ne diyeyim şimdi” diyen Mustafa T., polise ise ehliyetini sordu.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, alkollü ve yaralı olan her iki şahsı da Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Hastanede tedavileri yapılan şüpheliler, daha sonra gözaltına alındı. Otomobilin içerisinde bira kapakları ile çok sayıda bali bulunduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA