• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yasaklı 15 firmaya, su üretim izni
16 Ağustos 2012 Perşembe 20:55

Yasaklı 15 firmaya, su üretim izni

Sağlık Bakanlığı, daha önce uygunsuzluk tespit ettiği firmalardan 15'ine tekrar üretim izni verdi.


Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, temmuz ayında yapılan denetimler sonucu dolum tesisinde uygunsuzluk belirlenen ve geçici olarak üretimleri durdurulan su firmalarından bazılarına yeniden üretim izni verdiği belirtildi.

Denetimlerde uygunsuzluk belirlenen firmalardan, eksiklerini giderdiği ve mevzuata uygun hale getirdiğini bildirenlerden tekrar numune alınarak yeni bir inceleme yapıldığı ve bazı firmalara tekrar üretim izni verildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, dolum tesisindeki eksikliklerini tamamlayan Erpınar Su, Alps Su, Kervansaray, Yalı Su, Karlık Madran, Alka Madran, İvrizsu, Beysu, EDK Lara, Hünkar, Buzdağı, Kardelen, İdeal, Bahçeayran ve Revan markalarına tekrar damacana su üretimi izni verildi.

Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, dolum tesislerindeki eksikliklerini tamamlayamayan firmaların Gençsu, Hazar Vox Nida, Esensu Özayran ve Buzada olduğu ifade edildi. Kabalak firmasıyla ilgili analizlerin ise devam ettiği kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Tiryakilere kötü haber! Bir sigara grubuna daha zam
  • Tarımda gıda arz güvenliği için yerli ve milli adımlar atılacak
  • Ulaştırma ve haberleşmede yeni yatırımlar yolda
  • Beşiktaş-Konyaspor, Rakipte eksik çok!
  • Beşiktaş-Konyaspor, Rekabette 44. randevu!
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA