• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yasakçı profesöre yeni başörtüsü davası
06 Şubat 2015 Cuma 10:02

Yasakçı profesöre yeni başörtüsü davası

Bir kız öğrencinin “başörtüsünden dolayı eğitim hakkını engelleyen” ve hapse giren Ege Üniversite eski öğretim üyesi Prof. Pekünlü yeni dava

Bir kız öğrencinin “başörtüsünden dolayı eğitim hakkını engelleyen” ve hapse mahkûm olan EÜ Fen Fakültesi Astronomi Bölümü’nün eski öğretim üyesi Prof. Dr. Pekünlü hakkında, 4 kız öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine açılan ikinci davanın görülmesine devam edildi.
Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi'nde, başörtülü olması nedeniyle bir kız öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan eski öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü hakkında, 4 kız öğrencinin aynı yöndeki şikayeti üzerine açılan ikinci davanın görülmesine devam edildi.
DURUŞMAYA PEKÜNLÜ KATILMADI
İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün yapılan duruşmasına, önceki davadan aldığı hapis cezasını Foça Yarı Açık Cezaevi'nde çeken Prof. Dr. Pekünlü katılmadı. Şikayetçi öğrencilerden Zuhal Özcan, Neşra Gökdağ ve Canan Türker ile tarafların avukatları ise hazır bulundu. İfadesi daha önce İzmir 2. Asliye Mahkemesi'nce alınan davanın diğer müştekisi Fahriye Erengü ise davada katılan olarak yer almak istemediğini bildirdi.
BAŞÖRTÜSÜ BASKISI
Müşteki öğrencilerden Canan Türker ise, duruşmada alınan ifadesinde başörtüsü takmaları nedeniyle sanığın kendilerine sürekli baskı uyguladığını, fotoğraflarını çektiğini, ikinci öğretimde eğitim görmesine rağmen eğer o saatte fakültedeyse sınıflarına girerek kendilerini arkadaşlarının içinde rencide ettiğini ileri sürdü. Şikayetçi öğrencilerden Zuhal Özcan da sanık Pekünlü'nün olay günü kendilerinin binaya girişine kesin olarak engel olduğunu söyledi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Hakim Süleyman Çekilmez, ifadelerin ve taleplerin alınmasının ardından belirtilen tanıkların hazır bulundurulması halinde dinlenmeleri, 16 Mayıs 2012 tarihine ait EÜ Fen Fakültesi ve EÜ Rektörlüğü'ne yapılan giriş çıkışlarla ilgili kayıtların istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
CHP'LİLER DE ORADAYDI
Bu arada; duruşmayı aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Musa Çam, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Renan Pekünlü'nün eşi Belma Pekünlü de izledi. Duruşma sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan. Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamaktan başka bir suçu olmadığını ileri sürdü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA