• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yasa dışı dinlenmiş
28 Şubat 2014 Cuma 09:20

Yasa dışı dinlenmiş

Kılıçdaroğlu'nun 'yasal' bahanesiyle Meclis'te dinlettiği Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen kayıtlarla ilgili mahkeme kararı olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 25 Aralık'taki soruşturma kapsamında ifade veren Bilal Erdoğan ile ilgili herhangi bir dinleme, fiziki takip ve iletişimin dinlenilmesine ilişkin mahkeme kararının olmadığı bildirildi. Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 25 Aralık soruşturması kapsamında ifade veren Bilal Erdoğan hakkında herhangi bir dinleme, fiziki takip ve iletişimin dinlenilmesine ilişkin mahkeme kararı olmadığı belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından soruşturmayı yürüten savcılıktan, müvekkili hakkında dosya kapsamında herhangi bir dinleme, fiziki takip ve iletişimin dinlenilmesiyle ilgili mahkeme kararı olup olmadığı ve böyle bir karar var ise ne zaman sonlandırıldığına ilişkin talepte bulunuldu.

BAŞSAVCILIK KILIÇRADOĞLU'NU YALANLADI

Talebi inceleyen savcılık da cevap yazısında, 'Bilal Erdoğan ile ilgili 2012/656 soruşturma numaralı dosya kapsamında herhangi bir fiziki takip, iletişimin dinlenmesi, kayda alınmasına dair mahkeme kararı bulunmamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir sonlandırma kararı da yoktur' ifadelerini kullandı. Böylece Bilal Erdoğan hakkında soruşturma kapsamında herhangi bir dinleme ve fiziki takip kararı olmadığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubunda ses kayıtlarını dinleterek, 'Bunlar yasal dinlemeler' iddiasında bulunmuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA