• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Yarını İnşa Et’ projesi Konya’da yapıldı
17 Şubat 2019 Pazar 17:32

‘Yarını İnşa Et’ projesi Konya’da yapıldı

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) birlikte yürüttüğü “Yarını İnşa Et” projesi kapsamında eğitimler Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşirken düzenlenen törenle öğretmenlere sertifikaları verildi.

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) birlikte yürüttüğü “Yarını İnşa Et” projesi kapsamında öğretmenlere verilecek programlama ve elektronik öğretmen eğitimleri başladı. Adana’nın ardından Trabzon , Mardin ve Konya ve Mardin’de düzenlenecek eğitimlerle toplam 150’den fazla  öğretmene Arduinonio kullanımı öğretilecek. Öğretmenler, eğitimlerin ardından her öğretmen kuracakları 5’er kişilik öğrenci ekiplerinin erle akıllı şehirler, çevre ve enerji alanlarında çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm sunan teknoloji temelli projeler üretmesine rehberlik edecek.  ‘Yarını İnşa Et’ projesi kapsamında eğitim alan öğretmenler arasında Sabancı Vakfı kalıcı eserlerinde görev yapan 104, Konya ve ilçelerinden ise 30 öğretmen bulunuyor. Eğitimler, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşirken düzenlenen törenle öğretmenlere sertifikaları verildi.

yarini-insa-et.jpg

“BAŞARILI EKİPLERE BÜYÜK FIRSATLAR SUNULUYOR”

Başarılı projelerin sanayi işbirliğiyle hayata geçirileceğini aktaran Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Eşit ve Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Dersi öğretmeni Formatör Mehmet Uçar, “Proje kapsamında eğitim alan öğretmenler 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri ile ekipler oluşturarak kendilerine ücretsiz sağlanan kitlerle çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm üretecek ve projelerini demolarını oluşturacak. Hazırlanan 150 proje arasından finale kalanlar İstanbul’da düzenlenecek final etkinliğinde bir araya gelecek. Akıllı şehirler, çevre ve enerji başlıklarında gerçekleştirilecek projeler, gerçek sorunlara çözüm üretme, yenilikçilik, teknoloji ve ticarileşme gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek. Başarılı ekiplere kodlama eğitimi ve maker kamplarına katılım gibi fırsatlar sunuluyor. Uygulanabilir projelere girişimcilik desteği ve sanayiyle işbirliği yaparak fikirlerini hayata geçirilme fırsatı sunulacaktır” ifadelerini kullandılar. 

yarini-insa-et-konyada-2.jpg

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA