• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yarı olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı
21 Haziran 2012 Perşembe 15:23

Yarı olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı

Meram Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'ne yapılacak yarı olimpik yüzme havuzunun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Meram Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'ne yapılacak yarı olimpik yüzme havuzunun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı S.Şenol Aydın, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Abdullah Şanlı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, diğer protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye olarak hizmet aşkıyla Meram'ın çehresini değiştirmeye devam ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Çaybaşı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları ve diğer hizmetlerle birlikte hızlı bir şehirleşme yaşanmaktadır. 2010 yılında anahtar teslimini yaptığımız Mesnevi Konutları'ndan sonra kısa bir süre önce temelini attığımız Reyhanpark Konutları da hızla yükselmektedir. 600 konutluk yeni  projemizin çalışmaları da devam etmekte. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için aynı tempoyla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Yaklaşık 3 bin metrekarelik arsaya inşa edilecek yüzme havuzunun 3.5 milyon TL'ye mal olacağını belirten Başkan Kalaycı, "İçinde yarı olimpik havuz ile birlikte eğitim havuzu, sauna, jakuzi, fitness, buhar odası, kafeterya ve 3 adet dükkan yer alacak. 20 Aralık'ta da hizmete açacağız. İlçemizdeki ikinci yüzme havuzunu da Gülbahçe Mahallemize yapacağız. 7 milyon TL'ye olacak bu havuzun da kısa bir süre içinde temelini atacağız" diye konuştu.

 
HAVUZUN ELEKTRİĞİ GÜNEŞ ENERJİSİNDEN SAĞLANACAK
Modern, estetik ve çevre dostu olacak binadaki havuzun elektrik ve sıcak su ihtiyacının güneş enerjisinden sağlanacağını ifade eden Kalaycı, konuşmasını şöyle tamamladı: "Meram tarih yazmaya devam edecek. Açılış ve temel atma programlarımız aynı hızla devam edecek."
Çaybaşı Mahallesi'yle ilgili önemli hatıralarını paylaşan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu da, "Biz çocukluğumuzda kanala yüzmeye giderdik. Evlerimiz yıkıldı ve bize modern konutlar verildi. Şimdi de çok güzel bir havuzun temelini atıyoruz. İnşallah bu tesisin açılışında başkanımızla birlikte ben de havuza girmek istiyorum" dedi.Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, temeli atılacak havuzun Karatay ile Meram sınırları arasında yer aldığını ifade ederek, "Bu tesisi Meramlılarla birlikte Karataylı hemşehrilerimiz de kullanılacak. Keza hemen yanı başında yapılacak parktan da istifade edeceğiz." dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı S. Şenol Aydın da, insanların değişen ihtiyaçlarıyla birlikte farklı yatırımların önem kazandığına işaret etti.Konya'nın bir su medeniyeti şehri olduğunu vurgulayan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ise, "Bu mahallenin ismi ve etrafındaki isimler bunu göstermektedir. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte mahalle kültürünü de yaşatmaya itina göstermeliyiz." dedi.
Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, "Ülkemizin üzerinde hesabı olan hainlere en iyi mesaj burada verilmektedir. Dün şehitlerimizi toprağa verirken bugün de bir tesisin temelini atıyoruz. Yorulmadan, yılmadan ülkemizin imarına ve inşasına devam edeceğiz." diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan dua ile protokol mensupları hep birlikte butona basarak tesisin temelini attılar.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA