• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yargının bağımsız ve tarafsız olmadığı ortaya çıktı
11 Haziran 2010 Cuma 13:50

Yargının bağımsız ve tarafsız olmadığı ortaya çıktı

Yargının aslında bağımsız olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Anayasa değişikliği zorunludur
Halkın Avukatları Platformu Sözcüsü Süleyman Küçüksucu, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınması konusunda, ''Yargının aslında bağımsız olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Anayasa değişikliği zorunludur'' dedi.
     Küçüksucu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oktay'ın mahkeme kararıyla dinlenen telefon görüşmelerine ilişkin kayıtların birkaç gündür medyada yer aldığını ifade ederek, ''Yargıya müdahalenin boyutlarını göstermesi açısından ibret ve utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. Özellikle yüksek yargı başta olmak üzere yargının içler acısı hali ve uğradığı yozlaşma bütün çıplaklığıyla göz önüne serilmektedir'' dedi.
     Kayıtların, Türkiye'nin birçok ilinde süren davalara nasıl müdahale edildiğini gösterdiğini anlatan Küçüksucu, şunları kaydetti:
     ''Eski Adalet Bakanı, içinde uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı örgüt davalarının bulunduğu çok sayıda dosya için devreye girmiş. Yargıtay 11. Ceza Dairesinin baktığı cinayet davaları için de eski Adalet Bakanı'ndan destek istendiği görülmüştür. Telefon görüşmelerinde bazı hakim ve savcıların atamalarıyla ilgili girişimler de söz konusu. Medyaya yansıyan haliyle yargı içinde hukukun ve adaletin tecellisine mani çarpık bir tezgah yürütüldüğü kamuoyuna yansımış durumdadır. Yargının aslında bağımsız ve tarafsız olmadığı ortaya çıkmıştır. İşte bu yüzden Anayasa değişikliği zorunludur. Bugün ülkemizde tuz kokmuştur. Platform olarak hukukun ve adaletin tecellisi adına çeşitli suç duyurularında bulunduğumuzu halkımız bilmektedir.''
     Küçüksucu, yargının kendi yarasını temizlemek zorunda olduğunu vurgulayarak, ''Bu şaibeli durum karşısında kayıtlarda ismi geçenlerin, mesleğin onuruna ve vakarına yakışır bir şekilde vakit geçirmeksizin görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA