• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yardımlarımız sürecek
09 Ocak 2013 Çarşamba 18:01

Yardımlarımız sürecek

Mısır Sivil Toplum Kuruluşları Destekleme Vakfı Müessesesi "Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyasına destek çağrısında bulundu.
Vakfın Kahire'deki genel merkezinde, kampanya kapsamında düzenlenen toplantıya 16 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Mısır Sivil Toplum Kuruluşları Destekleme Vakfı Genel Sekreteri Ahmet El Hiyt, kışın gelmesiyle Suriye'de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren insanların dertlerine çare bulmak için bir araya geldiklerini söyledi.
''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyasına, tüm güçleriyle destek verdiklerini ifade eden El Hiyt, ''Bugüne kadar da Suriye halkına yardımda bulunuyorduk. Fakat 'Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası, bizim tekrar silkinerek, kendimize gelerek, Suriye'ye daha fazla yardım etmemiz gerektiğini hatırlattı'' dedi.
Konuşmasında Suriye halkına yardım eden tüm ülke ve kuruluşlara teşekkür eden El Hiyt, ''Peygamberimizin bize bıraktığı, bir söz var 'Müminler birbirine karşı sevgi ve merhamette, vücudun uzuvları gibidirler, bir uzuv hastalandığında diğerleri de etkilenir' hadisini, Suriye halkına destek konusunda kendimize şiar edindik'' diye konuştu.
Yardımlarımız sürecek
Aile Evi Cemiyeti Başkanı Muhammet Osman, yaptığı konuşmada ''Arap baharı'' başladığında, batı dünyasının mesaj vermekle yetindiğini savunarak, ''Biz batının Suriye halkının acılarına da sesiz kalacağını tahmin ettiğimiz için Suriye devrimi başlar başlamaz, Ürdün'deki Suriyeli sığınmacılara yönelik yardım kampanyası başlattık, bugüne kadar yaptığımız yardım 1 milyon dolara yaklaştı, bu kampanyayla da yardımlarımızı artırarak devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan Rabiatül Adeviye Vakfı'nın temsilcisi Eşref Cemal de Suriye halkının yalnız olmadığını ifade ederek, krizin başından itibaren Türkiye-Suriye sınırına temsilen yardım ekipleri gönderdiklerini, Mısır'a gelen Suriyeli ailelere de gıda ve barınma imkanı sağladıklarını belirtti.
Cemal, Suriyeli sığınmacılara kucak açan başta Türkiye olmak üzere, diğer ülkelere de teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA