• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yardım gemisinde yaralananların isimleri
31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:21

Yardım gemisinde yaralananların isimleri

İsrail ordusunun Gazze'ye giden yardım gemilerine düzenlediği operasyon neticesinde 15 Türk'ün yaralandığı, 9 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail Başbakanlık sözcüsü ve ordusu yaptıkları açıklamalarda, ölü sayısının 9 olduğunu bildirdi. İsrailli yetkililer, daha önceki açıklamalarında Mavi Marmara'ya düzenlenen operasyonda en az 10 kişinin öldüğünü söylemişlerdi.

Olay üzerine harekete geçen Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği yetkilileri, üç ayrı şehirdeki hastanelere kaldırılan 15 Türk'ü ziyaret ettiklerini açıkladı.

Hayfa'daki Rambam Hastanesi'nde 4,  Petak Tikva'da 7 ve Kudüs'teki Hadasa Hastanesinde 4 yaralı belirlendiği belirtildi. Böylece İsrail operasyonunda en az 15 Türk'ün hastaneye kaldırılacak kadar ağır yaralandığı teyit edilmiş oldu. 

İHH gemide yaralanan 14 Türk’ün ismini açıkladı:

İmdat Avli, Mustafa Batırhan, Rebiha Gümrükçü, Cevdet Ökenek, Erkan Baycidan, Muhyettin Yıldırım, Osman Çalık, Suat Koşmaz, Şahin İsmail Güleryüz, Şükrü Peker (İHH görevlisi), Mehmet Murat Yıldırım, Canip Tuna, Saadettin Furkan ve Tuna Yücel.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA