• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaralılar yollarda hayatını kaybediyor
26 Nisan 2013 Cuma 16:25

Yaralılar yollarda hayatını kaybediyor

İç savaşın devam ettiği Suriye'de yaralananlar, daha güvenli bölgelerdeki hastanelere bile ulaştırılamadan yollarda hayatını kaybediyor.
Suriye'nin Cesr eş Şuğur ve bu bölgede yer alan Beşeriye köyünde, Esed güçlerinin kullandığı uzun namlulu silahlar ve varil bombaları sonucu birçok insan sakat kalıyor ya da hastane yolunda ölüyor.
Çatışmalarda kadın, bebek demeden öldürülen ve sakat kalan Suriyelilerin aileleri de perişan oluyor. Kimi anneler çocuklarını hastaneye ulaştırma çabasına düşüyor kimi de evinde yaralı çocuğunu başında savaşın biteceği günü bekliyor.
Cesr eş Şuğur'dan 20, Beşeriye'den ise 15 kilometre uzaklıkta bulunan Derkuş'a muhaliflere ait pikaplarla taşınan yaralıların dramlarına tanık olundu. Cesr eş Şuğur'da yönetime bağlı keskin nişancılar tarafından uzun namlulu silahla vurulan ve arkadaşları tarafından hastaneye götürülürken ölen Ömer El Hasen'in acı dolu dramı kaydedildi.
Hasen'in arkadaşlarından Abu Leheb, arkadaşının kollarında öldüğünü ve hastahaneye yetiştiremediklerini belirterek "El Hasen'ı pikaba bindirdikten sonra, kollarımla sararak vücut ısısını korumaya çalıştım. Ama olmadı, kurtaramadık. Hasen, Esed'e bağlı keskin nişancılar tarafından vurularak şehit edildi. Ama Beşşar Esed bizi istediği kadar vursun, şunu bilsin ki tek bir kişi kalana kadar mücadele edeceğiz ve bu savaşı kazanacağız" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA