• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaralı köpeğe makam şefkati
15 Ocak 2012 Pazar 11:51

Yaralı köpeğe makam şefkati

Huğlu beldesi yakınlarında hurdacılık yapan ve çadırda kalan Yusuf Gürbüz'e ait köpek bir süre önce kayboldu.
Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu beldesinde, dağda kim ya da kimler tarafından vurulduğu bilinmeyen bir köpek boynundan yaralanınca Huğlu Belediye Başkanlığına ait makam aracı ile ilçe merkezindeki bir kliniğe getirilerek tedavi altına alındı.
 
Huğlu beldesi yakınlarında hurdacılık yapan ve çadırda kalan Yusuf Gürbüz'e ait köpek bir süre önce kayboldu.
 
Sahibi kaybolan köpeğini aradığı sırada, bir gün sonra Huğlu'da bulunduğuna dair kendisine bilgi ulaştı. Ateşli silah yaralanmasına bağlı boynundan yaralı olarak üniversite öğrencileri tarafından bulunduğu belirtilen Alayş adlı köpek için Huğlu Belediyesi ekipleri seferber oldu.
 
Yaralı köpeğin bulunduğu yerin karla kaplı olması nedeniyle kepçeyle yolu açarak bölgeye ulaşan belediye görevlileri köpeğin yarasının tedavisi için de harekete geçti. Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin, köpeğin sahibi Yakup Gürbüz ve görevlilerle birlikte makam aracına bindirerek yaralı köpeği ilçe merkezindeki bir kliniğe getirdi. Köpeğe burada operasyon yapılırken, yeniden sağlığına kavuştu.
 
HAYATİ TEHLİKESİ YOK
 
Veteriner Hekim Yusuf Zülali Gökten, köpeğin ateşli silahla yaralanması sonucu kliniğe getirildiğini belirterek, "Gerekli operasyon yapılarak tedavisi yapıldı. Tek kurşun yarası vardı boyun bölgesinde. Dikiş atıldıktan sonra şu an için hayati tehlikesi yok. Sağlık durumu gayet iyi" dedi.
 
Köpeğin sahibi Yakup Gürbüz ise, hurdacılık yaptığını, çalıştığı bölgede kurulu çadırın Huğlu kasabasına 3 kilometre mesafede olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Köpeğin sahibi benim. Bir yıldır yanımda kalıyor. Kim ya da kimler tarafından vurulduğunu bilmiyorum. Çadıra geldiğimde, tasmasını koparmış, kayıp olarak arıyordum. Belediye işçileri Huğlu'da gördüklerini söyledi. Bulduğumda vurmuşlar, yaralıydı. Daha sonra tedavisi için Beyşehir'e getirdik. Belediye başkanımıza bu konuda minnettarım."
 
HABER YANLIŞ
Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin ise, tedavisi için seferber oldukları yaralı köpek hakkında bir internet sitesinde yer alan habere tepki gösterdi. Hayvanseverlere ait internet sitesindeki 'Huğlu'da köpek vahşeti' adlı habere tepki gösteren Tekin, şöyle konuştu: "köpeğin vurulduğu ve haber verilen belediye görevlilerinin ise ölmeyen köpeği öldürmeye geldiği yönünde bilgi yazılmış, altında ise hakaretlere varan yorumlar yapılmış. Bu iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Bize iftira edenleri kınıyorum ve
haberi yayınladıkları internet sitesinden bizden özür dilemelerini istiyorum. Haber ve yapılan yorumlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım."
Huğlu beldesinin avcılığın merkezi olarak hayvansever bir yer olduğunu belirten Tekin, şunları söyledi: "Huğlu'da sokak ortasında yaşayan birçok köpek var. Kimse kimsenin köpeğine zarar vermez. Bana köpek vurulduğunda bir üniversite öğrencisi tarafından haber gönderildi. Belediye personelini yaralı köpeğin bulunduğu yere yönlendirdik. Hatta köpek bir evin altında garaja sığınmış."
 
Huğlu'da halen 40-50 santim kar kalınlığı olduğunu anlatan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanmayanlar gelip görebilir, belediyemizin resmi internet sitesinde canlı yayın bölümünden de bakabilir. Köpeğin olduğu yere bir kepçeyi yolu açması için gönderdik. Dolayısıyla yolları açtıktan sonra köpeği oradan aldık ve sahibine teslim ettik. Hatta bununla yetinmedik,
 
Beyşehir'de bir kliniğe getirerek tedavi edilmesini sağladık. Tedavi süreci halen devam ediyor. Köpeği vuranları kınıyorum. Ateşli bir silahtan çıkan kurşunla boynundan yaralanmış. Ama, haberde aslı astarı olmayan şeyler yazılmış. Haber sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmış, cep telefonuma ve mailimize haberden sonra yersiz birçok tepki aldık. İşte köpek ölü değildir, akıbeti de ortadadır. Bizim içimiz rahat ve başımız çok dik. Ama bu iftiraları atanların cezasız kalmayacağına inanıyorum. Yüce adaletin gereğini yapacağına inanıyorum. Bizim köpeğe, canlıya, insana, doğaya nasıl saygılı olduğumuzu herkes bilir."  
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA