• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaralı askerlerden 4ünün durumu ağır
02 Ağustos 2015 Pazar 16:23

Yaralı askerlerden 4'ünün durumu ağır

Ağrı Doğubayazıt'ta bölücü terör örgütü PKK mensuplarının intihar saldırısında yaralanan 31 askerden 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında yaralanan 31 askerden 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Karabulak Jandarma Karakoluna düzenlenen intihar saldırısında 2 askerin şehit olduğu, 31 askerin yaralandığı belirtildi.

Uzun namlulu silahların da kullanıldığı saldırıda yaralanan askerlerden 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Öte yandan, Mardin'in Midyat ilçesi Şenkaya Mahallesi mülki sınırlarındaki BOTAŞ boru hattının emniyetini sağlayan askerlerin geçişi sırasında, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda bir askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, yüce milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Bu arada, saldırıda şehit düşen askerlerin Adıyaman nüfusuna kayıtlı Medet Mart ile Siirt nüfusuna kayıtlı Mansur Cengiz olduğu belirtildi.

Şehitlerin cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından düzenlenecek törenle memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan, patlamada ağır hasar gören Karabulak Jandarma Karakolunun ön cephesi, brandayla kapatıldı. Karakolda inceleme yapan uzman ekipler, saldırıya ilişkin delilleri olay yerinden toplarken, güvenlik güçleri de sinyal kesici ve zırhlı araçlarla karakol çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Saldırının ardından ulaşıma kapatılan Doğubayazıt-Iğdır karayolu, inceleme sonrasında yeniden açıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA