• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaptıkları model uçakları uçurdular
21 Ocak 2012 Cumartesi 13:34

Yaptıkları model uçakları uçurdular

Beyşehir'de öğretmenler, düzenlenen model uçak kursuna katıldı. Kurs sonunda kursiyerler tarafından yapılan model uçaklar açık alanda uçurularak denendi.
Beyşehir'de öğretmenler, düzenlenen model uçak kursuna katıldı. Kurs sonunda kursiyerler tarafından yapılan model uçaklar açık alanda uçurularak denendi.
     Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Beyşehir'de ortaklaşa düzenlenen ve öğretmenlerin kursiyer olarak katıldığı model uçak kursu sona erdi.
     Kurs hakkında gazetecilere bilgi veren THK Seydişehir Şubesi Saymanı ve model uçak kursu öğretmeni Yaşar Karaarslan, Beyşehir'de bu kursu ilk kez düzenlediklerini söyledi.
     Toplam 24 saat süreli kursu 6 güne yaydıklarını ve eğitimin sonunda kursiyerlerin yaptıkları model uçakları denemek için Beyşehir 75. Yıl Cumhuriyet Stadyumu'na geldiklerini anlatan Karaaslan, şu bilgileri verdi:
     ''Türk Hava Kurumu'nun amacı doğrultusunda eğitimlere başladık. Biz Seydişehir'de çok aktif çalışıyoruz. Beyşehir'de de neden böyle bir kurs olmasın derken, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak bu kursu açtık. Kursa 14 kursiyerimiz katılıyor. Kursiyerlerimiz öğretmenlerden oluşuyor. Rehber öğretmen olduktan sonra kendileri de görev yaptıkları okullarda öğrencilerine bu eğitimi verebilecekler. Böylece Türk gençliğine havacılığı da sevdirmiş olacağız.''
     Beyşehir'deki kursun ilk aşama eğitimi olduğunu, ilk aşamada Ata uçağı modelini yaptıklarını belirten Karaarslan, ikinci aşamada ise Flamingo modelini yapacaklarını söyledi.
     İkinci aşamanın ilkine göre biraz daha teferruatlı olduğunu, eğitimin biraz daha zorlaşacağını vurgulayan Karaarslan, şunları kaydetti:
     ''İkinci eğitim de sona erdikten sonra, kursiyerlerimizi rehber öğretmen olabilme eğitimine alacağız. Başarı gösterirlerse, THK Genel Başkanlığı kendilerine öğretmen olabilme yetki ve sertifikasını verecek. Bugün ise geldiğimiz stadyumda kursiyerlerimizin yaptığı Ata uçak modellerinin uçup uçmadığını deneyeceğiz. Bu bölüm, kursumuzun en heyecanlı ve en zevkli yeri. Amacımız; yaptığımız materyalin uçup uçmadığını görmek. Şu anda Türkiye rekoru bildiğim kadarıyla 70 metre... Biz Seydişehir ilçemizde 50-60 metre mesafeli uçuşu yakaladık. Burada zemin de çok güzel, uçaklarımızın çarpacak bir yeri yok. İnşallah iyi uçuşlar görmeyi umuyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA