• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yapmayan yandı! 50 bin TL cezası var
18 Mayıs 2017 Perşembe 11:18

Yapmayan yandı! 50 bin TL cezası var

Hazine, tavan fiyat uygulaması nedeniyle maliyetleri arttığı için sigorta yapmayan şirketlerin peşine düştü. Acente ekranlarını da inceleyen ekipler, sigorta yapmayana ceza kesecek

Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı, trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasından sonra maliyetleri arttığı için kredi kartına taksiti kaldıran, hasarlı araçlarda ise işi yokuşa süren sigorta şirketlerinin peşine düştü. Hem kendi sistemi üzerinden hem de acentelerin ekranlarından takibe başlayan Hazine, sigorta yapmayan şirketlere ceza kesecek.

'TAVAN UYGULAMASI KALKSIN' İSTEĞİ

Özgür Sigortacılar Platformu Başkanı Neşe Demirağ, sigorta şirketlerinin vatandaşı ciddi anlamda mağdur ettiğini, Hazine yetkililerinin de bu durum üzerine harekete geçtiğini söyledi. Ekiplerin pek çok acenteyi ziyaret edip ekranlarını inceledikleri bilgisini veren Demirağ, ortada çözülemeyen tuhaf bir durum olduğunu söyledi. Sigorta Aracılar ve Acenteler Derneği Başkanı İrfan Uzun ise, şirketlerin birlikte hareket ettiklerini ve inatla trafik sigortası yapmadıklarını söyledi. Şirketlerin trafik sigortası yapmak için, ek hizmetlerin bulunduğu fiyatı daha yüksek olan paketleri dayattığını ifade eden Uzun, "Acenteler ne yapacağını şaşırmış durumda. Tavan fiyatın kaldırılması için uğraşıyorlar. Zaten uygulama yıl sonuna kadar ama onu beklemeye bile tahammülleri yok" diye konuştu.

ACENTELERDEN BİLGİ ALIYOR

Sabah'ın haberine göre, ismini vermek istemeyen bir acente ise Hazine yetkililerinin ekranlarını incelediğini, kendilerinden de durumla ilgili bilgi aldığını söyledi. Hazine yetkilileri ise ortada bir mağduriyet olduğunu ve kanuna aykırı davrananlar hakkında cezai işlem yapılacağını dile getirdi. Sigortacılık Kanunu gereği şirketler sigorta yapmaktan kaçınamaz. Bu doğrultuda Sigortacılar Birliği'nin yönetmeliğinde de bu madde uyarınca, aldığı kararlara uymayan üyelerine 5 bin ila 50 bin lira arasında ceza kesileceği yazıyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA