• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yanmış cesede makyaj katilleri yakalattı
31 Mart 2011 Perşembe 11:16

Yanmış cesede makyaj katilleri yakalattı

Konya'da 3 ay önce boğularak öldürüldükten sonra cesedi yakılan kadının kimliğini cinayet bürosu dedektifleri, makyaj ve photoshop kullanarak belirledi.
Konya'da 3 ay önce boğularak öldürüldükten sonra cesedi yakılan kadının kimliğini cinayet bürosu dedektifleri, makyaj ve photoshop kullanarak belirledi. Kadının kimliğinin belirlenmesinden 24 saat sonra katillerin kimliğini tespit eden polis, 10 günlük takibin ardından yapılan operasyonla şüphelileri yakaladı.

25 Aralık 2010 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi Ardıçlı Göleti'nin kenarında avcılar yanmış bir ceset bularak durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ile olay yeri İnceleme ekipleri, 2 saat süren inceleme yaptı. Saçları, kaşları yanan ve dili dışarı çıkan 37 yaşındaki kadının çok sayıda profil fotoğrafı çekildi. Yanık kalıntılarından ise mavi kot, sarı kazak, siyah uzun çizme giydiği belirlenen kadının kimliğinin tespit edilmesi için dedektifler yoğun bir çalışma içerisine girdi. Konya Cinayet Bürosu ekipleri, öldürülen kadının kimliğini tespit etmek için ilk önce kayıp başvurusu olan dosyaları inceledi. Türkiye genelinde ve Konya'da aynı dönemlerde kayıp olan yaklaşık 200 kişiyi inceleyen dedektifler, cesetten ve bazı ailelerden DNA örnekleri alarak karşılaştırma yaptı. Yapılan tüm karşılaştırmalarda öldürülen kadının kimliği tespit edilemedi. Bunun üzerine dedektifler, 5 yıl içerisinde kayıp olan ve sonradan bulunanları, cinsel istismara maruz kalan, tehdit edilen, dayak yiyen kadınlar ile hayat kadınları olmak üzere bin kişi üzerinde araştırma başlattı.

CESEDE MAKYAJ VE PHOTOSHOP UYGULANDI
Araştırmalar sürerken dedektifler, saçların, kaşların yanması ve dilin dışarıda olması nedeniyle bir türlü profil fotoğrafı çıkartamadıkları kadının kimliğinin tespit edilmesinde zorlanınca makyaj yapma kararı aldı. Olay yeri inceleme ve Cinayet Bürosu ekipleri, Konya Numune Hastanesi morgunda bulunan cesedin yüzünü temizleyip, basit makyaj yaparak tekrar profilden fotoğraflar çekti. Bu fotoğrafları bilgisayar ortamına aktaran dedektifler, profesyonel şekilde photoshop kullanan polislerin çalışması ile birkaç farklı profil fotoğrafı ortaya çıkarttı. Araştırdıkları bin kadın içerisinden 2008 yılında kaybolan ve 4 ay sonra bulunan 37 yaşındaki Fatma Yazan'ın makyaj ve photoshop uygulanan cesetteki kadına benzediği belirlendi.
Olayın faili meçhul kalmaması için her yolu deneyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nun 26 kişiden oluşan özel ekibi, cesetteki fotoğrafa benzeyen Fatma Yazan'ın oturuyor göründüğü 3 ayrı ev adresini belirledi. Üç adrese giden polis, Yazan'ın son olarak merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki evinde bir erkekle yaşadığını öğrendi. Yapılan çalışmada Yazan'ın 3 ayı geçen zaman diliminde hiç eve gelmediği, 15 yaşında bir kızının olduğunu ve 3 kez evlenip ayrıldığı belirlendi.

KATİLLER ANNEYİ ÖLDÜRÜP, KIZIYLA YAŞAMIŞLAR
Öldürülen kadının Fatma Yazan olduğunun belirlenmesinden sonra polis, 24 saat süren araştırmasında kadının birlikte yaşadığı Halil T. (32) ile Ramazan A.'yı (37) tespit etti. İki şahısla ilgili bilgi toplayan polis, şüphelilerden Ramazan A. ile Halil T'nin Fatma Yazan'ın kızı 15 yaşındaki N.E'yle zaman zaman İzmir ve Ankara'da yaşadığı bilgisine ulaştı. İzmir'de Halil T. İle öldürülen kadının kızı N.E, Ankara'da ise Ramazan A. 10 gün boyunca süren takibin ardından düzenlenen operasyonla yakalanarak Konya'ya getirildi. Gözaltına alınan şüpheliler işledikleri cinayeti itiraf etti. Şüphelilerden Halil T. ifadesinde, "Fatma'yı çalıştığı kafeden alarak yola çıktım, sonra Ramazan'ı aldık. Birlikte Ardıçlı Göleti'nin olduğu yere gittik. Araçta Fatma ile birlikte oldum, sonra Ramazan araçta birlikte oluyordu. Kapıyı açtığımda Fatma'yı Ramazan kemeriyle boğarak öldürmüştü. Cesedi birlikte araçtan indirdik. Ben benzin alıp geldim ve cesedi biraz daha ileri götürerek üzerine bir şeyler atıp, benzin döküp yaktık" dedi.
Ramazan A. da ifadesinde Fatma Yazan'ı Halil T.'nin öldürüp yaktığını iddia etti.

KÜÇÜK KIZA ÜVEY BABAYLA ANNESİNİN DOSTU TECAVÜZ ETMİŞ
Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan Halil T.'nin birlikte yaşadığı Fatma Yazan'ın kızı 15 yaşındaki N.E. de bulundu. N.E. annesinin öldüğünden habersiz olduğunu, Halil'in kendisine "Annen başka biriyle yaşıyor" diyerek kandırdığını söylediği öğrenildi. N.E., ifadesinde ilk önce kendisine üvey babası H.H.E. ile Ramazan A.'nın tecavüz ettiğini iddia etti. Bu iddialar üzerine üvey baba H.H.E. de polis tarafından gözaltına alındı.
Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Halil T. ile Ramazan A., kasten adam öldürme ve 15 yaşındaki N.E'ye cinsel istismar suçundan, H.H.E. de üvey kızına cinsel istismar suçundan adliyeye sevk edildi. 15 yaşındaki N.E. ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA