• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yanlış yol
01 Aralık 2012 Cumartesi 09:11

Yanlış yol

Clinton, ''İsrail ile barış içinde yaşayan bir Filistin devleti hedefini destekliyoruz ama BM'deki oylama Filistinlileri bu hedefe daha yakın hale getirmeyecek'' dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington'daki düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'ne bağlı Saban Center for Middle East Policy tarafından düzenlenen foruma katıldı.
Konuşmasından önce, görevinden ayrılacak olan Clinton için hazırlanan özel bir video gösterildi.
Ardından da Obama'nın Clinton ile ilgili sözlerinin olduğu video mesajı yayınlandı. Clinton'ın en zorlu zamanlarda yanında olduğunu belirten Obama, Clinton'ın, sadece en yakın partnerlerinden biri değil, aynı zamanda en yakın dostlarından biri olduğunu söyledi. Obama, Clinton'ı ''ABD tarihindeki en iyi dışişleri bakanlarından biri'' olarak niteledi.
Kendisine yönelik jest sonrasında sahneye duygulanarak çıkan Clinton da ''Sanırım konuşmaktan ziyade, oturup videoyu 3-5 kez daha izlemeliyim. Eşime göstermek için sabırsızlanıyorum'' dedi.
Konuşmasında, ABD'nin her zaman İsrail'in arkasında olduğunu, bunun bu ay içinde tekrar açık biçimde görüldüğünü belirten Clinton, tüm dünyanın da her zaman bunu böyle bileceğini vurguladı.
Yanlış yol
Filistin'in BM'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazandıran oylamayı eleştiren Clinton, ''Bu, bizleri barışa daha yakın hale getirmeyecek'' dedi. Clinton, bu noktada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ''yanlış yol'' seçtiğini savundu.
İsrail'in kendini savunma ve var olma hakkının arkasında olduklarını belirten Clinton, aynı zamanda ABD'nin İsrail ile barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayan bir Filistin devleti hedefini desteklediğinin altını çizdi. Ancak, ''BM'de bu haftaki oylamanın Filistinlileri bu amaca daha yakın hale getirmeyeceğini'' ifade eden Clinton, ''Bu, BM sistemi ve İsrail için yeni zorluklar getirebilir'' dedi.
''Türkiye, Hamas'a...''
Mısır'ın, Gazze'ye kaçak silahların girmesini önlemesi gerektiğini söyleyen Clinton, ayrıca, ''Türkiye ve Katar gibi Hamas'a yakınlığı olan ülkelerin de çatışmanın kimsenin yararına olmadığını Hamas'a net biçimde belirtebileceğini ve belirtmesi gerektiğini'' kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA